David Popovici este un fenomen. La 17 ani, adolescentul cu zâmbet ștrengăresc doboară record după record. Este cel mai tânăr deținător de record mondial la proba de 100 de metri liber și este de-al nostru. Copilul minune al natației mondiale a demonstrat că nimic nu este imposibil, trânsformându-se dintr-un tânăr care înoată foarte bine în campionul lumii. Secretul său? Dorința aproape nepământească de a se depăși. 

Secretul lui David Popovici, cel mai rapid înotător din lume: dorința de a se autodepăși

David Popovici a stabilit un nou record mondial al probei de 100 de metri liber, reușind la 17 ani o performanță istorică pentru înotul românesc. El a obținut sâmbătă medalia de aur la Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma, cu un timp prin care a doborât recordul mondial care data din 2009.

Campion mondial en titre, tânărul a înotat cei 100 de metri în 46 de secunde și 86 de sutimi, fiind cu 5 sutimi de secundă mai rapid decât brazilianul Cesar Cielo Filho, care stabilise în 2009 recordul mondial al acestei probe cu timpul de 46 de secunde și 91 de sutimi. Pentru David Popovici, aflat încă la vârsta junioratului, este cea mai importantă realizare a carierei sale de până acum.

„Sunt fericit. Ăsta sunt eu fericit, dacă oamenii se întreabă. Încă nu am avut timp să realizez, dar... sunt foarte fericit şi o să încerc chiar să dobor şi acest record în anii ce vin”, a declarat David Popovici.

„Sunt încă la început. Am foarte multe de învăţat de la mulţi atleţi şi mă voi strădui să fiu mereu cea mai bună versiune a mea”, a vorbit tânărul despre secretul său.

Și, uite așa, a venit și ziua asta. Vreau să vă spun că nici eu nu credeam că ziua asta va veni. Acest record supraviețuieşte de atâția ani și au fost foarte mulţi care au încercat să-l doboare. Însă, astăzi, s-a întâmplat. Sunt fericit pentru înot, fericit pentru Popovici. Cu siguranță că merită acest record. A muncit enorm pentru a-l câștiga”, a transmis fostul înotător Caesar Cielo.

Citeste si:
David Popovici, locul 4 la Campionatele Europene în bazin scurt. Ce...
David Popovici, locul 4 la...

David Popovici, lăudat în întreaga lume pentru performanța istorică

Juniorul a fost felicitat pentru finala de excepție și de premierul României. Nicolae Ciucă i-a transmis să continue să-și trăiască visul. Spaniolii au remarcat, de asemenea, performanța sa specială: „Românul Popovici a bătut recordul mondial la 100 de metri și fără costumele magice”, a titrat revista sportivă Marca, referindu-se la echipamentele speciale folosite de Cielo în 2009.

Gazzetta dello Sport, cea mai importantă publicație de profil din Italia, a scris articolul cu titlul „Cine e David Popovici, noul rege al probei de 100 de metri”, în interiorul căruia a vorbit despre filosofia de viață a înotătorului român.

David Popovici mai are în palmares nouă medalii obţinute la Campionatul European de juniori în 2021 şi 2022, un aur continental obţinut în 2021 în bazin scurt şi două titluri mondiale obţinute în acest an la Budapesta.

Citeste si:
Ilinca Vandici, secretul unui trup tras prin inel: „Nu pentru că e...
Ilinca Vandici, secretul unui...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 August 2022 - 09 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.