Campionatul Mondial de Hochei nu se va mai ține în Rusia

Federaţia Internaţională de Hochei pe Gheaţă (IIHF) a anunţat că anulează organizarea Campionatului Mondial din 2023 care urma să aibă loc în Rusia, după evenimentele din Ucraina.

Turneul era programat pentru luna mai 2023 la Sankt Petersburg. Potrivit IIHF, luna viitoare va fi stabilită o nouă gazdă pentru desfășurarea competiției. Federația a decis să anuleze organizarea turneului în Rusia din cauză siguranței jucătorilor și a fanilor în urma invaziei forțelor armate ruse în Ucraina.

„Decizia de a reloca evenimentul a fost luată în primul rând din preocupare pentru siguranţa şi bunăstarea tuturor jucătorilor participanţi, a oficialilor, a presei şi a fanilor. La fel ca şi în cazul deciziei anterioare a Consiliului de a retrage Campionatul Mondial de juniori IIHF din 2023, care urma să aibă loc la Omsk şi Novosibirsk, Rusia, Consiliul şi-a exprimat îngrijorarea semnificativă cu privire la libertatea de mişcare în siguranţă a jucătorilor şi oficialilor către, dinspre şi în interiorul Rusiei", a precizat IIHF într-un comunicat.

În februarie, Federaţia Internaţională de Hochei pe Gheaţă le-a interzis echipelor naţionale şi de club din Rusia şi Belarus să participe la competiţiile IIHF şi i-a intrezis Rusiei să mai organizeze Campionatul Mondial de juniori din 2023.