Șase medalii obținute de România la Jocurile Invictus

Sportivul Marcel Neagu a reuşit să obțină medalia de aur la proba de tir cu arcul compound individual, iar la proba pe echipe la tir cu arcul Florin Cojocaru, Iulian Căpățână și Eduard Romila s-au clasat și ei pe locul întâi.

Medalia de argint a fost cucerită în alte patru probe: Land Rover Driving Challenge, aruncarea bilei şi tir cu arcul pe echipe şi individual.

România participă deja pentru a cincea oară la Jocurile Invictus. La această ediție, echipa României este formată din 20 de militari răniţi, clasaţi cu gradele II şi III de invaliditate, care participă la şapte probe sportive individuale (tir cu arcul, atletism, rowing, powerlifting, ciclism şi înot) şi una de echipă (volei din poziţia şezând).


Prințul Hary și Meghan Markle, prezenți la Jocurile Invictus

Militarii români participă deja pentru a treia oară la această competiție, care este menită să susțină recuperarea fizică şi psihică a militarilor răniţi în operaţiuni militare, după ediţiile din Toronto (2017) şi Sydney (2018).

Militarii români au avut parte și de o surpriză plăcută. Aceștia s-au întâlnit la Jocurile Invictus 2022 cu Prințul Hary și Meghan Markle.

„Ducii de Sussex au stat de vorbă şi cu militarii români din Invictus Games Echipa Romaniei, au zâmbit şi i-au încurajat, au făcut cunoştinţă şi cu umorul românesc", a transmis Ministerul Apărării Naționale.