Larisa Iordache se retrage din sport

La doar câteva săptămâni după ce a trecut printr-o intervenție chirurgicală la Viena, după problemele de sănătate cu care s-a confruntat încă de la Tokyo, Larisa Iordache s-a decis să pună punct celui mai înfloritor capitol al carierei sale.

Cu toate că gimnasta nu a oferit încă o declarație oficială la acest subiect, decizia este deja luată. Mai multe surse din cadrul CS Dinamo au confirmat că una dintre cele mai bune gimnaste ale României spune adio sportului de performanță și carierei sale în lumea sportului.

În mai puțin de o lună, lumea sportului național pierde încă un diamant, după ce Horia Tecău și Ana Maria Popescu au anunțat, pe rând, retragerea lor din sport.


Ce planuri are Larisa Iordache după cariera în gimnastică

Este posibil ca după aceasta, Larisa să își dedice timpul pentru a forma o nouă generație de gimnaste. Aceasta este absolventă a Universității Naționale de Educație Fizică și Sport și ar putea profesa în direcția antrenorilor.

Potrivit ProSport, gimnasta va activa alături de soții Lăcărmioara și Cristi Moldovan, cei care au fost antrenorii Larisei. Sportiva și-ar fi depus deja dosarul pentru obținerea rentei viagere la Ministerul Sportului.

În decembrie, Larisa a suportat cea de-a șaptea intervenție chirurgicală. În pofida multiplelor accidentări, gimnasta s-a încăpățânat și a revenit în sală în finalul anului 2020, ulterior obținând calificarea la Jocurile Olimpice, la scurt timp după ce mama sportivei s-a stins din viață. Gimnasta s-a confruntat cu o entorsă metatarsiană, din cauza căreia a fost nevoită să se retragă din finala de la bârnă la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Cu una în plus sau cu una în minus cam tot aia e... A 7-a operație, nu-i chiar ușor, dar nu mă plâng! Ştiu ca este un pas foarte simplu în vindecarea gleznei mele, dar ce urmează mă sperie mai tare (cârje, recuperare etc.), însă măcar o să fiu stăpână pe piciorul meu şi nu o să îmi mai creeze probleme”, a scris Larisa Iordache, pe contul ei de Facebook, înainte de a se opera.