În ierarhia comună, indiferent de sex, sportiva de la Constanța se află pe locul 10, la egalitate cu australianul Nick Kyrgios, ambii având câte 1,6 milioane de urmăritori. Pe primul loc se află în continuare americanca Serena Williams, cu 13,1 milioane de prieteni virtuali, urmată de Rafael Nadal, cu 10,9 milioane. Clasamentul continuă cu Roger Federer și Novak Djokovic cu câte 8,2 milioane de urmăritori și 8,1 milioane. Sub româncă, în top se află Dominic Thiem, Venus Williams, Stan Wawrinka și Alexander Zverev. Pentru moment, Simona Halep este într-o perioadă de recuperare. Revenirea îi este așteptată la turneul de la Wimbledon, apoi la Jocurile Olimpice.


„Nu cred că participarea ei la Jocurile Olimpice e în pericol”

Directorul tehnic al Federaţiei Române de Tenis, Daniel Dobre, care va reîncepe colaborarea cu jucătoarea Simona Halep, a declarat, luni, la Centrul Naţional de Tenis, că participarea româncei la Jocurile Olimpice nu va fi în pericol în urma accidentării ori a perioadei de refacere.


„A fost în Germania, a făcut nişte infiltraţii, acum este pe partea de fizioterapie, zilnic acordă revenirii trei-patru ore, eu o văd bine din punct de vedere mental. Din câteva discuţii pe care le-am avut o să revină mai puternică, pentru că are încă un cuvânt de spus şi doreşte să atingă anumite obiective. Nu cred că Jocurile Olimpice sunt în pericol pentru Simona Halep. Va juca Wimbledon şi turneele de dinainte dacă totul merge bine. Dacă ar fi avut un sezon plin, poate că era mai uşor”, a declarat Dobre.