Dupa un meci de doua ore si 40 de minute pe care l-a controlat in totalitate, Nadal, 32 de ani, si-a trecut in palmares cel de-al 11-lea titlu la Roland Garros, al 17-lea de Mare Slem al carierei, in timp ce austriacul Thiem (24 ani, nr. 8 ATP), dupa doua semifinale pe zgura pariziana in 2016 si 2017, a jucat prima sa finala de Mare Slem, informeaza Agerpres.

Thiem, singurul tenisman care l-a invins pe zgura pe Nadal in ultimele doua sezoane, era vazut ca unul dintre putinii contracandidati seriosi ai spaniolului la Roland Garros, insa prestatia sa din finala nu a fost una pe masura asteptarilor. Nadal a profitat din plin, in special in primul set, de greselile la serviciu comise de austriac si de retururile slabe ale acestuia, continuand sa-l domine apoi si in celelalte doua seturi.

In setul al treilea, Rafa a acuzat crampe la antebratul stang, dupa cel de-al doilea ghem, insa dupa o scurta pauza si-a revenit spulberand orice sperante ale austriacului.

''Nu pot descrie ceea ce simt pentru ca nu este nici macar un vis sa castigi aici de 11 ori. Este aproape imposibil sa te si gandesti la asa ceva. Nu pot decat sa multumesc mult tuturor'', a spus Nadal dupa meci.

El a castigat pe zgura pariziana in editiile din anii 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 si 2017, iar in urma succesului de duminica isi pastreaza primul loc in clasamentul mondial masculin.

Asa cum se stie, jucatoarea romana de tenis Simona Halep a castigat competitia feminina de la Roland Garros, obtinand primul titlu de Mare Slem al carierei.