Maria Villar Galaz, in varsta de 39 de ani, a fost rapita la 13 septembrie, iar cei care au retinut-o au cerut o suma de bani, de circa 10.000 de euro, care sa fie platita in maxim o saptamana.

Ea lucra de trei ani in Mexic, la IBM si locuia intr-un cartier exclusivist dintr-o suburbie a capitalei. Potrivit autoritatilor mexicane, femeia a fost rapita dupa ce s-a urcat intr-un taxi fara licenta, in apropiere de locul ei de munca.

Decesul a survenit prin asfixiere. Corpul femeii a fost gasit la Mirasol, o localitate din apropierea capitalei, la doua zile dupa rapire, dar a fost identificat abia marti, de sotul si de varul ei, la morga din Toluca.

O suma de bani a fost platita, dar nu cat au cerut rapitorii. Eram convinsi ca este doar o chestiune de timp pana cand ea se va intoarce in siguranta acasa. Din pacate, lucrurile nu s-au intamplat asa", a declarat ministrul Afacerilor Externe al Spaniei, Jose Manuel Garcia-Margallo, la postul de radio Onda Cero, potrivit News.ro.

Angel Maria Villa ocupa postul de presedinte al Federatiei Spaniole de Fotbal din 1998, iar in ultimele luni a asigurat interimatul la sefia UEFA, dupa demisia francezului Michael Platini. El a intentionat sa candideze la presedintia UEFA, dar s-a retras la 6 septembrie, inaintea alegerilor din 14 septembrie.