Echipajul tricolor, format din sportivii Stefan Constantin Berariu, Mihaita Vasile Tiganescu, Cosmin Pascari si Constantin Cristi Hirgau a dominat copios cursa de 2.000 de metri, pe care a incheiat-o cu timpul de 5:58.85 minute, cu care a cucerit medalia de aur.

Pe podium au mai urcat Marea Britanie (6:03.71) si Germania (6:09.30).

La putin timp dupa incheierea premierii, forul international de profil a anuntat ca echipajul romanesc este primul care a coborat sub sase minute in aceasta proba.

”Este un nou record mondial. Sigur ca este o mare bucurie, din pacate nu am vazut cursa, fiind angrenata intr-un alt eveniment, dar ii felicit pe baieti si mai pot spune ca au demonstrat ca avem baza, iar noi trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a-i duce pana la seniori, la marile competitii. Pot sa-i asigur ca nimic nu se compara cu a fi pe podium si a-ti canta imnul si atunci. Au demonstrat ca se poate, bravo lor, mai ales ca despre canotajul masculin romanesc nu prea puteam spune ca straluceste atat de frumos ca acum”, a declarat, pentru News.ro, ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa.

Tot la Rotterdam s-a desfasurat, pana vineri, si Campionatul Mondial de tineret, la care Romania a obtinut doua medalii: argint la patru rame feminin (Iuliana Buhus, Ana Maria Simion, Madalina Heghes si Diana Mihai) si bronz la dublu vasle feminin (Ioana Vrinceanu si Viviana Iuliana Bejinariu), relateaza News.ro.