Meciul cu Kerber a fost unul extrem de important pentru Simona Halep, nu doar din prisma accederii in finala turneului de la Montreal, ci in special datorita faptului ca daca o invingea pe numarul doi mondial, intra din nou in top 3 WTA.

Primul set al confruntarii dintre Halep si Kerber a debutat cum nu se putea mai bine pentru sportiva noastra. Kerber a facut si o dubla greseala si Simona a facut 1-0. A urmat apoi un game extrem de disputat pe serviciul lui Halep, dar romanca a reusit sa-si pastreze servicul si a facut 2-0.

A urmat apoi un nou break al Simonei si cumulat cu un serviciu excelent a dus meciul la un 4-0 din care kerber nu a inteles nimic. Un moment important a urmat apoi in game-ul 5 Romanca a condus cu 40-15, a fost exalata si a reusit abia la a treia minge de break sa inchida game-ul si sa faca scorul 5-0.

Servea pentru castigarea primului set si Simona parea mai hotarata ca niciodata. A ratat primele doua mingi de set, dar un forhand in lung de linie a fost decisiv si dupa 27 de minute, Halep o domina autoritat pe numarul 2 mondial in clasamentul WTA.


Setul doi a debutat cu ceva nemaintalnit pana la acel moment. Kerber a reusit sa castige un game si debuta cu dreptul in setul secund. Simona a raspuns agresiv si a egalat rapid scorul pe tabela, iar cele doua jucatoare au mai adaugat apoi cate un punct si scorul devenea 2-2 intre cele doua semifinaliste de la Montreal.

Simona a preluat apoi conducerea in setul secund. A facut 3-2 dupa ce Kerber a comis la 30-40 o dubla greseala. Numarul doi mondial a reusit apoi sa faca un rebrake si scorul redevenea egal. 3-3! Kerber a reusit sa-si pastreze serviciul si a facut 4-3 in setul secund. A fost momentul cand Daren Cahill a coborat din loja pentru a incerca sa o calmeze pe Halep. Romanca a distrus o racheta la penultimul punct al gameului sapte.

Kerber insa joaca tenis, nu ca in primul set si face break pe serviciul Simonei, ducand scorul la 5-3 si servind pentru set. Chiar daca Simona a avut sansa unui break, Kerber isi face serviciul si duce meciul in set decisiv. 6-3!



Setul trei a inceput cu un break al lui Kerber si rapid scorul s-a dus la 2-0. Jocul foarte bun al Simonei din primul set incepea sa devina amintire. In al treilea game Halep a irosit primele doua mingi si scorul era 30-0 pentru Kerber. Simona a reusit apoi sa se trezeasca si reducea din handicap. Scorul devenea 2-1 in setul decisiv. Lui Kerber incepea sa-i "tremure" racheta, iar primul serviciu, principala arma in setul secund, a tradat-o. Halep face rebreak si duce scorul la 2-2.
O semifinala cat o finala Simona incepe din nou sa domine partida si reuseste al treilea game consecutiv. Scorul devine 3-2 pentru Halep si antrenorul Torben Beltz al lui Kerber coboara din tribuna pentru a incerca sa repare jocul elevei sale. Gameul sase a fost unul extrem de disputat. Simona a avut trei mingi de break, cea din urma fructificata de Halep. Spectatorii sunt in picioare si dupa o ora si jumate de meci, Halep ducea scorul la 4-2.

Tenis superb marca Halep. Un meci ca un montagne russe. Halep pierde prima minge de game insa duce scorul la 5-2 si Kerber servestye cu spatele la zid. E constienta ca lucrurile s-au cam incheiat, pierde primele trei mingi si Simona are trei mingi de meci. Angelique se scutura insa si recupereaza. Simona o invinge la cea de-a patra minge de meci. Meciu se incheie cu scorul de 6-0, 3-6, 6-2 si Halep este in finala la Montreal.