Evenimentul va incepe la ora 18.30, la Sala de Marmura a Palatului Cercului Militar National. Ministrul Apararii Nationale, Mihnea Motoc, ii va premia pe jucatorii, antrenorii si tehnicienii echipei de fotbal castigatoare a Cupei Campionilor Europeni, la Sevilla, pe 7 mai 1986.

La eveniment vor fi prezenti numerosi invitati, personalitati ale vietii sportive si militare din Romania, conducatorii Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Ministerului Tineretului si Sportului, mari campioni ai clubului sportiv Steaua Bucuresti si ai Romaniei.

Programul festivitatii de premiere va fi completat cu momente artistice sustinute de interpretii Marcel Pavel si Monica Anghel, potrivit biroului de presa al CSA Steaua Bucuresti.

Evenimentul va fi transmis in direct de catre Televiziunea Romana pe postul TVR 1, precizeaza MEDIAFAX.

Helmuth Duckadam este unul dintre eroii performantei Stelei. Portarul care a aparat patru lovituri de departajare in finala Cupei Campionilor Europeni din 1986 este in prezent presedinte de imagine la Steaua si a refuzat initial sa mearga la evenimentul organizat de CSA. „Cum sa merg sa sarbatoresc cu Talpan, cand el e impotriva echipei de fotbal pentru care eu am jucat si cu care-am castigat acel trofeu? Cum sa ma duc sa ma bucur alaturi de ei, cand ei ne doresc raul? Cum sa fac eu toate astea?”, declarase Helmuth Duckadam pentru Gazeta Sporturilor.

Gabi Balint, fostul atacant al marii echipe a Stelei, a declarat, vineri, ca Duckadam s-a razgandit. „Am aflat ca va veni. Am vorbit cu comandantul clubului si mi-a spus ca e sigur ca va fi prezent. El este suparat si este normal sa apere clubul la care este angajat. Ar fi mare pacat sa nu vina pentru ca in primul rand e intalnirea cu fostii lui colegi. Din cate am inteles, el a vorbit cu patronul Stelei si acesta i-a spus «Fa cum vrei». Eu am spus mereu ca CSA nu are voie sa ceara desfiintarea echipei de fotbal pentru ca este continuatoarea echipei vechi”, a afirmat Balint la Digi Sport.