Sport 21 Martie 2016 17:14
Nationala de handbal feminin a Romaniei a obtinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, iar Cristina Neagu, cea mai valoroasa handbalista a lumii in 2015, considera ca este o performanta importanta pentru handbalul romanesc.

Handbalistele tricolore au revenit in tara dupa ce au castiga turneul preolimpic din Danemarca, unde au obtinut biletele pentru Jocurile Olimpice de la Rio. "Ne-am calificat la Jocurile Olimpice dupa 8 ani de zile, a fost mult mai usor decat in alti ani si decat ne-am fi asteptat. Succesul ni se datoreaza noua si staff-ului tehnic. Incepand cu Campionatul Mondial din Danemarca, am inceput sa jucam un handbal foarte frumos, iar jocul arata altfel. Multumesc tuturor si imi pare rau ca selectionerul Tomas Ryde nu este aici, insa speram ca la Rio sa facem o figura frumoasa." a declarat Cristina Neagu, potrivit MEDIAFAX.

Valentina Ardean Elisei, e si mai optimista. Sportiva legitimata la HCM Baia Mare crede ca Romania poate depasi performanta de la Campionatul Mondial din 2015 din Danemarca. "Suntem foarte fericite de ce am realizat in ultimele luini, am muncit foarte mult tot staff-ul, ne dorim sa fim sanataoase, sa muncim mai mult. La Rio, sper sa facem o figura mult mai frumoasa ca la Mondiale, unde am cucerit medalia de bronz." a spus Elisei la sosirea pe Aeroportul Henri Coanda.

Victoria cu Danemarca, scor 32-25 l-a impresionat pe antrenorul secund al nationalei Romaniei, Costica Buceschi. "Suntem foarte multumiti de ceea ce am putut realiza, dar si de jocul aratat. Un bun inceput in 2016, victoria de la Cluj cu Norvegia si am continuat cu calificarea, dupa 3 jocuri. Am avut o victorie cu Danemarca, care nu a lasat niciun dubiu asupra echipei care a fost mai buna pe teren. Dupa terminarea sezonului, sper sa ne reintalnim sanatosi si sa punem mana pe munca, ne dorim ca la Jocurile Olimpice sa reusim un rezultat cat mai bun si un loc mai bun ca la Mondiale. Sper sa nu dezamagim la urmatoarea competitie." a declarat antrenorul secund al nationalei Romaniei, Costica Buceschi.

Nationala de handbal a Romaniei, care se va afla la a patra participare la Jocurile Olimpice, a obtinut doua victorii si un rezultat de egalitate la turneul preolimpic din Danemarca: 32-25 cu tara gazda, 36-19 cu Uruguay si 23-23 cu Muntenegru.

Citeste si:
Cătălin Bordea, declarații emoționante la câteva zile după moartea...
Cătălin Bordea, declarații...

Romania si Muntenegru s-au calificat pentru Jocurile Olimpice de la Rio.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.