Cel putin 16 sportivi din Rusia, inclusiv jucatoarea de tenis Maria Sarapova, de cinci ori castigatoare de Mare Slem si medaliatul olimpic cu aur la patinaj viteza Semion Elistratov, au fost testati pozitiv cu meldonium, o substanta aflata pe lista celor interzise incepand cu 1 ianuarie 2016.

"Avem informatia ca patru sportivi au fost testati pozitiv cu substanta meldonium. Ne vom ocupa de acest lucru sa vedem ce se intampla", a declarat Dmitry Shlyakhtin, seful Federatiei Ruse de Atletism, conform Reuters.

Shlyakhtin nu a dezvaluit numele atletilor, astfel ca nu se stie daca printre cei patru se afla si sprintera Nadezhda Kotlyarova, specialista in proba de 400 m, care a declarat, duminica, ca a luat meldonium. Declaratia vine la 10 zile dupa ce ministrul Sportului, Vitaly Mutko declarase pentru Reuters pe 11 martie ca substanta meldonium nu a fost folosita de sportivii rusi.

IAAF a decis sa interzica participarea atletilor rusi la toate competitiile internationale, insa nu a fost luata o decizie in ceea ce priveste participarea la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio.