"Am decis sa nu vin in fata dumneavoastra pentru a da explicatii dintr-un singur motiv: sunt deja judecat, sunt deja condamnat. Nu eu o spun, ci dumneavoastra, sunt instantele interne ale FIFA, sunt purtatorii vostri de cuvant. Astfel, cazul meu este decis (...) Nu mai am incredere in instantele disciplinare ale FIFA. Si-au aratat partialitatea, prejudecatile, incapacitatea de a respecta confidentialitatea, prezumtia de nevinovatie si dreptul la aparare", se arata in declaratia presedintelui UEFA.

Avocatul lui Michel Platini a pledat timp de noua ore, vineri, pentru nevinovatia francezului. Platini a respins orice acuzatie de coruptie in cazul primirii a 1,8 milioane de euro in 2011, din partea lui Joseph Blatter, pentru o activitate de consilier incheiata in 2002, fara contract scris.

Joseph Blatter, Michel Platini, care indeplineste si functia de vicepresedinte al FIFA, si secretarul general Jerome Valcke au fost suspendati, la 7 octombrie, pentru 90 de zile, pentru presupuse fapte de coruptie, de Comisia de Etica a forului fotbalistic mondial, scrie MEDIAFAX.