"Tara noastra se poate considera drept victorioasa in ceea ce priveste organizarea Cupei Mondiale. Sunt sigura ca a fost una dintre cele mai frumoase editii din istorie. Am avut Cupa Cupelor", a declarat Rousseff, citat de MEDIAFAX, care va candida la presedintia Braziliei la alegerile din octombrie.

Prezenta la o intalnire de bilant cu zece ministri, ea a raspuns astfel celor care s-au indoit de faptul ca Brazilia nu are capacitatea de a organiza o asemenea competitie.

Totusi, presedintele a recunoscut ca umilitoarea infrangere, cu scorul de 1-7, suferita de Brazilia in fata Germaniei, in semifinale, a reprezentat "o problema". Dar ea le-a reamintit brazilienilor un proverb chinez, "infrangerea este mama tuturor victoriilor", si le-a cerut compatriotilor sa treaca peste acest incident.

"Am pierdut trofeul, dar Brazilia a castigat Cupa, un eveniment pe pe care intreaga lume l-a admirat", s-a felictat la randul sau, Aloizio Mercadante, ministrul-sef al Casei Civile (echivalentul unui prim-ministru).

Brazilia astepta 600.000 de turisti straini in timpul celor 30 de zile ale turneului, dublu fata de editia din Africa de Sud, in 2010, dar a primit un milion de persoane din 202 tari, a subliniat ministrul Turismului, Vinicius Lages.

Un sondaj efectuat pe aeroporturile celor 12 orase-gazda si la zece frontiere terestre a relevat ca 95 la suta dintre turistii straini au afirmat ca au intentia de a reveni in Brazilia, a adaugat el.

Peste trei milioane de brazilieni s-au deplasat in tara pentru a asista la Cupa Mondiala, o competitie acoperita de mai mult de 20.000 de jurnalisti.

In total, 16,7 millioane de persoane au fost transportate cu avionul in intreaga tara, cu un record istoric de 572.000 intr-o singura zi, conform statisticii prezentate de ministrul Aviatiei Civile.

"Nu a existat nicio cadere in reteaua de energie, nici in reteaua transmisiilor de date. Priviti ce am facut de-a lungul Cupei Mondiale! Imaginati-va ce vom putea face la Jocurile Olimpice din 2016", a concluzionat Mercadan