Avocatul Ion Cazacu a depus la instanta si documentele medicale din care ar rezulta ca Jean Padureanu a fost diagnosticat cu boala Alzheimer in forma avansata si dementa mixta. Cazacu a aratat ca, din cauza bolii de care sufera, Padureanu "uita lucruri elementare, cum ar fi sa cumpere alimente din curtea penitenciarului", informeaza MEDIAFAX.

In acest context, avocatul a cerut instantei ca, prin expertiza medico-legala ce va fi facuta de Institutul National de Medicina Legala in cazul clientului sau sa se stabileasca daca acesta are nevoie de un insotitor. Cazacu a mai spus ca este necesar sa se stabileasca si daca exista in sistemul penitenciar medicamentele necesare pentru tratamentul lui Jean Padureanu.

Instanta a stabilit ca obiectivele expertizei sa fie starea de sanatate a lui Jean Padureanu, daca exista tratament si daca poate fi administrat permanent in sistemul penitenciar sau in reteaua sanitara a Ministerului Sanatatii, sub paza permanenta, si daca s-ar afla in imposibilitatea executarii imediate a pedepsei in sistemul penitenciar.

Magistratul de la Tribunalul Ilfov care judeca cererea lui Jean Padureanu de intrerupere a executarii pedepsei a stabilit un nou termen in acest caz pentru 22 mai.

Avocatul lui Jean Padureanu a depus in 19 martie, la Tribunalul Ilfov, cererea de intrerupere a executarii pedepsei de trei ani si patru luni de inchisoare primite de fostul presedinte al Gloriei Bistrita, in dosarul transferurilor de jucatori.

In 20 martie, instanta a stabilit ca Tribunalul Ilfov este competent sa solutioneze cererea lui Jean Padureanu si a dispus efectuarea unei expertize medico-legale, de catre Institutul National de Medicina Legala (INML).