Potrivit dolce-sport.ro, motivarea includerii lui Tiriac a fost facuta de fostul tenisman american, Stan Smith, presedintele International Hall of Fame & Museum.

"Ca un rezultat al fabuloasei sale contributii la dezvoltarea tenisului si multiplele sale calitati, o comisie compusa din istorici ai tenisului, experti si membri ai Hall of Fame l-au desemnat pe Ion Tiriac pentru aceasta onoare. De la inceputul organizatiei, in 1954, numai 224 persoane din 19 tari au fost incluse in Hall of Fame", se arata pe site-ul oficial al organizatiei.

Ion Tiriac este al doilea tenisman roman, dupa Ilie Nastas, care va fi inclus in International Tennis Hall of Fame.

"Nominalizarea a venit tarziu si a venit devreme, pentru ca sunt foarte atenti si foarte selectivi in optiunile lor. Ganditi-va ca in 50-60 de ani au fost alesi numai 224 de indivizi. Sincer, eram undeva la mijloc, ma asteptam si nu ma asteptam la aceasta onoare. Inteleg ca federatia internationala m-a propus, pentru ca trebuie sa te propuna cineva, iar oamenii au votat. Acesta este meritul cel mare, ca te aleg oamenii tenisului. Nu functionarii, nici jurnalistii, ci sportivii si oamenii care s-au ocupat de acest sport", a afirmat Ion Tiriac in februarie, atunci cand a aflat ca va fi inclus in Hall of Fame-ul tenisului mondial.