"Acest gest nu poate fi scuzat de nimic. Resping categoric astfel de manifestari iresponsabile si inacceptabile pentru o societate care doreste sa promoveze si sa traiasca in valorile europene ale tolerantei, ale prieteniei si inclusivitatii. Sper ca dincolo de sanctiunile sportive, Jandarmeria sa-i identifice pe cei care au inteles sa-si sustina echipa in acest mod reprobabil si sa aplice legea cu maxima rigoare", afirma Ponta, citat intr-un comunicat al Guvernului, transmite MEDIAFAX.

In comunicat se mai arata ca primul-ministru subliniaza faptul ca astfel de gesturi sunt respinse de societatea romaneasca, ele reprezentand excese ale unor persoane cantonate intr-o serie de stereotipuri si prejudecati ce trebuie combatute cu fermitate in spatiul public.

"Manifestari de acest gen nu isi au locul in nicio societate europeana a secolului XXI si cu atat mai putin intr-o arena sportiva", se afirma in comunicat.

Guvernul incheie comunicatul cerand respect pentru insemnele nationale ale oricarui stat, precum si respectarea simbolurilor nationale ale statului roman.

Un suporter rapidist a incendiat, luni, in timpul partidei CFR Cluj - Rapid (scor 0-0), in sectorul rezervat galeriei oaspete, un drapel al Ungariei.

Citeste si: Rapid, sanctiune aspra dupa ce fanii au incendiat drapelul Ungariei