Anchetatorii au stabilit coordonatele de căutare, zona a fost izolată, echipaje de la Poliția Rutieră nu lasă pe nimeni în zonă. Sunt căutate posibile obiecte care ar fi căzut, după ce o persoană a sunat noaptea la 112 și a spus că a văzut ceva căzând.
„În noaptea de 29 spre 30 septembrie, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina. În urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniței cu România, Ministerul Apărării Naționale a alertat forțele aflate în Serviciul Poliție Aeriană și a notificat, începând cu ora 22.38, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din Județele Tulcea și Galați.
Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galați. Ca urmare, forțe ale ISU, Poliției și Poliției de Frontieră au fost redirecționate către zonele din proximitatea municipiului Galați unde a fost înregistrat semnalul radar respectiv.
Până la acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spațiul aerian pe teritoriul național. Căutările vor continua și în cursul acestei zile. La ora 01.41, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate. MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea”, a comunicat Ministerul Apărării.
Citeste si:Galațiul, „Orașul lui Moș Crăciun”. Calendar eveniment
![]()
Autoritățile din Galați sunt în alertă după ce unii martori au spus la 112 că au văzut ceva din cer căzând. Localnicii au mai relatat că au auzit avioane care au survolat la mică altutudinea și un zgomot foarte puternic.
Vineri, înainte de miezul nopții, locuitorii din județele Galați și Tulcea au primit mesaje Ro-Alert prin care erau anunțați să se adăpostească întrucât exista posibilitatea „căderii unor obiecte din spațiul aerian”. Astfel de mesaje sunt transmise populației în cazul atacurilor ruseşti cu drone care au loc asupra porturilor ucrainene de la Dunăre.
Despre autor:

Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Cum putem să fim ”fashionable” fără să facem mai mult rău planetei
Sursa: green.start-up.ro
-
Sebastian Doroftei, Codezilla: Cum crești un business sănătos în servicii IT
Sursa: start-up.ro
-
Nu pierzi un suflet drag doar o singură dată, îl pierzi zi de zi, iar şi iar,...
Sursa: garbo.ro
-
Ce urmează pentru bănci în 2024?
Sursa: futurebanking.ro
-
Tarot online: Se vede o iubire nouă la orizont?
Sursa: kudika.ro
-
Prioretail.ro, platforma unui arhitect care vrea să creeze un ecosistem...
Sursa: retail.ro
-
Ce au în comun Ținutul Buzăului, Sardinia și Peninsula Nicoya din Costa Rica?...
Sursa: wall-street.ro