Victimele de la Crevedia cer despăgubiri
Soarta administratorilor staţiei GPL din Crevedia, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, va fi decisă de un judecător din cadrul Judecătoriei Sectorului 5. Acesta urmează să decidă dacă cei doi vor rămâne în arest preventiv.
''În dosarul privind incendiul izbucnit în data de 26 august, în localitatea Crevedia din judeţul Dâmboviţa, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală criminalistică a solicitat prelungirea măsurii arestării preventive faţă de doi inculpaţi, administratori ai unei societăţi comerciale, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prevăzută de art. 255 alin. 1 şi 2 din Codul penal, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 6 octombrie 2023 până la 4 noiembrie 2023'', informează miercuri PÎCCJ, potrivit Agerpres.
În referatul cu propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive se menționează că ''inculpaţii, în decursul unei perioade de timp de cel puţin 3 ani, au promovat în cadrul societăţii, în mod sistematic, o politică de funcţionare grefată pe încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea operaţiunilor de alimentare, transport, transvazare şi depozitare cu combustibil GPL, toate efectuate în scop pecuniar, sfidând deciziile de ordin administrativ aplicate de autorităţile publice cu atribuţii de supraveghere şi control în materie şi abdicând în mod nepermis de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfăşurarea acestei activităţi''.
Procurorii susțin că în urma tragediei de la Crevedia au fost raportate următoarele consecinţe:
Asigurări auto cu probleme. Despăgubirile, plătite tot mai greu de...

- decesul a cinci persoane
- vătămarea corporală a 56 de persoane
- şase case distruse total
- 83 case distruse parţial
- alte distrugeri materiale semnificative - autospeciale ale echipelor de intervenţie, echipamente de intervenţie, bunuri materiale ale cetăţenilor, aflate pe o rază de aproximativ 1,5 km.
''Din cercetările efectuate rezultă că dispoziţiile procesual-penale cu privire la persoana vătămată sunt incidente faţă de 158 de persoane'', arată sursa citată.
Până în prezent, în calitate de persoane vătămate au fost audiate 90 de persoane care au suferit vătămări fizice, materiale şi/sau morale în urma exploziilor de la staţia GPL din Crevedia. 81 dintre aceștia s-au constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 8.510.000 euro şi 371.300 lei.
Polonia cere despăgubiri materiale Germaniei pentru Al Doilea...

Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Cum putem să fim ”fashionable” fără să facem mai mult rău planetei
Sursa: green.start-up.ro
-
Sebastian Doroftei, Codezilla: Cum crești un business sănătos în servicii IT
Sursa: start-up.ro
-
Manichiura iernii este MANICHIURA ALBĂ inspirată de acest anotimp! 25 de...
Sursa: garbo.ro
-
Câștigătorii Future Banking Gala 2023
Sursa: futurebanking.ro
-
Horoscop: Top 3 Zodii cărora li se împlinesc cele mai mari dorințe de Crăciun
Sursa: kudika.ro
-
Furnizorul Diviodent îi aduce în România pe italienii de la PROMIS, cu...
Sursa: retail.ro
-
Un ostatic român a fost ucis în Gaza. Alți trei ar fi în continuare în...
Sursa: wall-street.ro