O explozie a avut loc, miercuri dimineață, la bordul unei nave de marfă sub pavilion Togo la Sulina.

Explozie la bordul unei nave de marfă, la Sulina

Miercuri dimineața, în jurul orei 7.00, Garda de Coastă din Sulina a fost anunțată despre o explozie la bordul unei nave de marfă. Ajunși la fața locului, aceștia au depistat o navă de marfă sub pavilion Togo care a explodat.

În urma incidentului, 12 persoane au fost evacuate. Nava se afla la 25 de mile în larg, între Sulina și canalul Bîstroe. Potrivit primelor informații, ar fi vorba despre o explozie la sala motoarelor a navei, după ce aceasta ar fi lovit o mină marină.

La scurt timp după explozie, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a venit cu un mesaj.

"În cursul zilei de 20.09.2023, în jurul orei 06:50, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a fost solicitată să intervină pentru evacuarea și preluarea echipajului de la bordul navei Seama.

La ordinul VTS Sulina și prin solicitarea MRCC, nava SAR ARES din cadrul ARSVOM, s-a deplasat în direcția indicată, respectiv 7 mile Est de geamandura de aterizare, pentru salvarea echipajului.

La bordul navei tip general cargo- SEAMA, sub pavilion Togo, echipajul format 12 persoane, a necesitat evacuare de la bord. Preluarea echipajului s-a efectuat în intervalul 07:20- 07:30 și au fost predați în siguranță către echipajul de ambulanță din Portul Sulina, la ora 08:25.

Mulțumim echipajului Sar Ares din cadrul ARSVOM, Velichea Florentin- ofițer punte, Cojocaru Ionuț- ofițer punte, Anton Viorel- ofițer mecanic și Odorheiu Daniel- timonier!", a transmis ARSVOM.

Managerul Serviciului de Ambulanță Tulcea a confirmat că cei 12 marinari care au fost evacuați de pe nava în care s-a produs explozia se află în stare stabilă și urmează a fie evaluați medical, fiind transportați la spital. O parte dintre marinari au suferit atacuri de panică.

Citeste si:
Viorica Dancila la Sulina. S-a plimbat desculta pe plaja si a jucat...
Viorica Dancila la Sulina....

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Septembrie 2023 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.