Explozie la bordul unei nave de marfă, la Sulina

Miercuri dimineața, în jurul orei 7.00, Garda de Coastă din Sulina a fost anunțată despre o explozie la bordul unei nave de marfă. Ajunși la fața locului, aceștia au depistat o navă de marfă sub pavilion Togo care a explodat.

În urma incidentului, 12 persoane au fost evacuate. Nava se afla la 25 de mile în larg, între Sulina și canalul Bîstroe. Potrivit primelor informații, ar fi vorba despre o explozie la sala motoarelor a navei, după ce aceasta ar fi lovit o mină marină.

La scurt timp după explozie, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a venit cu un mesaj.


"În cursul zilei de 20.09.2023, în jurul orei 06:50, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a fost solicitată să intervină pentru evacuarea și preluarea echipajului de la bordul navei Seama.

La ordinul VTS Sulina și prin solicitarea MRCC, nava SAR ARES din cadrul ARSVOM, s-a deplasat în direcția indicată, respectiv 7 mile Est de geamandura de aterizare, pentru salvarea echipajului.

La bordul navei tip general cargo- SEAMA, sub pavilion Togo, echipajul format 12 persoane, a necesitat evacuare de la bord. Preluarea echipajului s-a efectuat în intervalul 07:20- 07:30 și au fost predați în siguranță către echipajul de ambulanță din Portul Sulina, la ora 08:25.

Mulțumim echipajului Sar Ares din cadrul ARSVOM, Velichea Florentin- ofițer punte, Cojocaru Ionuț- ofițer punte, Anton Viorel- ofițer mecanic și Odorheiu Daniel- timonier!", a transmis ARSVOM.

Managerul Serviciului de Ambulanță Tulcea a confirmat că cei 12 marinari care au fost evacuați de pe nava în care s-a produs explozia se află în stare stabilă și urmează a fie evaluați medical, fiind transportați la spital. O parte dintre marinari au suferit atacuri de panică.