Rezultatele finale la BAC după rezolvarea contestațiilor

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat a avut loc în perioada 17 iulie- 29 august. Prima probă scrisă susținută a fost la Limba și Literatura română pe data de 16 august. Pe data de 17, 18 și 21 august, absolvenții au susținut probele scrise la Matematică, proba la alegere a profilului și specializării și la limba maternă.

Primele rezultate au fost publicate pe data de 25 august. Rata de promovare la a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, înainte de depunerea contestaţiilor, a fost de 29,8%. Elevii au putut să depună contestații între 26 și 28 august, iar astăzi, ei vor afla notele finale.

nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Nota minimă de promovare pentru fiecare probă este 5, iar media finală necesară pentru a promova examenul de Bacalaureat este minim 6. La sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat s-au înscris peste 33.900 de candidaţi.

Din totalul candidaţilor promovaţi – 8.504 la număr, 6.108 candidaţi sunt din promoţia 2023, iar 2.396 fac parte din promoţiile anterioare. La probele scrise s-au prezentat 28.558 de candidaţi din totalul celor 33.974 înscrişi. Alți 67 de candidați au fost eliminați de la probele scrie pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Începând cu această sesiune a Bacalaureatului, Ministerul Educaţiei a generalizat evaluarea digitalizată a lucrărilor.