Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a transmis că 15.000 de profesori au renunțat la greva generală, în timp ce peste 50% din profesori continuă să protesteze și să ceară Guvernului să găsească soluții pentru nemulțumirile lor.

15.000 de profesori au renunțat la greva generală

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că mai bine de 50% din profesorii din România continuă greva generală și continuă protestele prin care își strigă nemulțumirea și își cer drepturile. Ministrul a cerut să se facă recuperare pentru materia pierdută în aceste două săptămâni, asta ca "până la finele anului şcolar să puteam avea atât o recuperare din punct de vedere educaţional, cât şi oamenii să recupereze zilele pe care nu le vor avea plătite din cauza protestului".

"În ceea ce privește procentul de personal aflat în grevă la nivelul județelor, avem județe care au în jur de 25% participare din total personal a grevă, mă refer la Prahova și avem și județe în care încă participarea este destul de mare, de exemplu Hunedoara, unde este undeva la 80%. Ceea ce pe noi ne bucură este trendul descendent.”, spune Deca.

Ministrul spune că încet-încet, dascălii revin la ore, revin în școli și continuă anul școlar. Iar acest lucru le permite ca în fiecare școală să se organizeze un program de recuperare special.

„Până la finalul anului școlar ă putem avea atât o recuperare din punct de vedere educațional, cât și oamenii să poată să recupereze zilele pe care nu le vor avea plătite în ceea ce privește salariul pe luna mai, ca urmare a acțiunii lor de protest", a declarat ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Peste 1.000 de școli în care nicio persoană nu se află în grevă

În momentul de față, profesorii care vor să renunțe la grevă trebuie să depună cerere scrisă. Până acum, 15 mii de persoane, dintre care 10 mii de profesori au renunțat la grevă, iar ministrul spune că este abia începutul.

Citeste si:
Se modifică structura anului școlar 2024-2025
Se modifică structura anului...

"De la unitățile de învățământ și ca urmare a măsurilor luate de Guvernul României și ca urmare a ordonanței de urgență 53, de la 1 iunie, care prevede majorările salariale în învățământ, putem anunța că în acest moment avem circa 15.000 de persoane care lucrează în învățământ care au renunțat la grevă, dintre care peste 10.000 sunt cadre didactice. În acest moment avem peste 1.000 de unități de învățământ în care nicio persoană nu face grevă. Este o dovadă de încredere a cadrelor didactice în măsurile luate de Guvern", a mai precizat ministrul Ligia Deca.

Marți, ministrul Educației, Ligia Deca, a avut o întâlnire cu sindicaliștii din învățământ, care se află în grevă de mai bine de două săptămâni. Până în prezent, profesorii nu au acceptat propunerile venite din partea Guvernului și sunt hotărâți să continue greva până când vor obține ceea ce își doresc.

Citeste si:
Prime pentru angajații din învățământ. Deca: „Se vor acorda în...
Prime pentru angajații din...

Ministrul Ligia Deca a avut o întrevedere cu sindicaliştii din învăţământ, cu părinţii şi elevii pentru a încerca să negocieze, să găsească o soluție și să pună capăt grevei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Iunie 2023 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.