Angajații unei fabrici din Iași s-au pus pe găsit colegi, după ce au aflat că șeful lor oferă recompensă pentru acest ajutor. Este o metodă des întâlnită în străinătate, care abia acum începe să fie folosită și de angajatorii de la noi.

Lucrătorii unei fabrici din Iași s-au pus pe găsit colegi, după ce au aflat câți bani primesc recompensă de la șeful lor pentru asta

Recrutarea de personal calificat este recompensată la această fabrică de ambalaje și pungi din Iași, unde lucrează aproape 150 de oameni. E nevoie, însă, de specialiști, care sunt greu de găsit.

„Pentru că utilajele astea sunt performante, dar, surpriză, nu funcţionează singure niciodată. În acelaşi timp căutăm oameni cu multă experienţă. Ăsta e motivul pentru care suntem dispuşi să oferim o recompensă, dar şi să-i recompensăm aşa cum merită!”, a declarat Tiberiu Stoian, patron fabrică ambalaje Iași, pentru Observator.

300 de dolari primesc lucrătorii care aduc în companie un mecanic cu experiență, de pildă. Ideea a surâs oamenilor și s-a răspândit cu rapiditate. „Este o idee foarte bună, deja am vorbit și în familie, și pe la cunoscuți, și pe la vecini”, a spus Florin Ciobanu, angajat. Maniera este folosită de mulți ani cu succes în Statele Unite ale Americii și ia având și în companiile de la noi.

„Oamenii deja sunt mult mai deschişi unii cu ceilalţi pentru că încrederea deja s-a consolidat în anii trecuţi când au lucrat deja împreună. Este un range in functie de nivelul de senioritate”, a transmis Corina Matei, specialist HR.

Dublă motivație

Experții susțin că șansele ca angajații să se adapteze rapid și să rămână mai mult timp în companie sunt mai mari prin recomandarea cu recompensă.

„Este vorba şi de costurile pe care le impune căutarea unui loc de muncă, una este să plăteşti o platformă de recrutare şi alta este să dai banii respectivi unei persoane care îţi va aduce pe cineva în companie. Îl motivezi şi pe cel care îţi va aduce specialistul şi în acelaşi timp investeşti banii respectivi în ceva, în motivarea propriului angajat”, a explicat Diana Chihaia, de la Serviciul pentru Inserție Profesională al UAIC.

Citeste si:
Cum poți crește coeziunea dintre angajați pe termen lung – 4...
Cum poți crește coeziunea...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Februarie 2023 - 10 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.