Cantina din România unde poți mânca pe săturate, cu bani puțini

Cea mai nouă și modernă cantină din Galați vine cu o ofertă imbatabilă pentru studenți. Piure, salată de varză și un șnițel de pui, în total 11.6 lei, un preț cu care niciun restaurant nu poate concura.

O ceafă de porc la tavă sau un șnițel de pui costă puțin peste 4 lei, o porție de cartofi la cuptor e 2.6 lei, piureule 1.9 lei, iar ciorbele și supele sunt în jur de 8 lei.

De asemenea, o porție de mămăliga cu brânză și smântână e 4 .81 de lei. Cartofi țărănești cu afumătură- 4.68 lei, pilaf-1.30 de lei (150 de grame), varză la cuptor -4.94 de lei (200 de grame).

La desert, studenții pot servi o tartă cu fructe, care ajunge la 6.26 lei, cremșit, cu un preț de 5.98 lei, prăjitura boema - 6.89 lei, tiramisu - 8.06 lei sau amandina, care are un preț de 6.89 lei. O apă plată costă doar 2,21 de lei (50 ml).


„16 lei pe un fel de mâncare şi desert, o salată şi o apă chiar. Preţurile sunt bune. Sunt decente”, a povestit Mircea, student, pentru Observator.

„Este gustoasă şi textura este magnifică pot să zic. Raport calitate - preţ şi cantitate - preţ...sunt foarte bune”, a completat studentul Petrișor.

„E accesibil, da, că e pentru studenți, pentru orice buzunar”, a declarat Adriana, studentă.

„Mi se pare foarte ieftin la cât mi-am comandat aici”, a adăugat Laur, student.


Interesant este că studenții și profesorii beneficiază de reducere la tot meniul, iar diferența de preț o suportă universitatea. „Studenţii plătesc cu 30% mai puţin, pentru personalul universităţii 20% faţă de preţ.

Ar fi cel puţin imoral dacă am muta presiunea economică de pe instituţie pe studenţi. Am decis să susţinem din eforturi proprii aceste modificări”, a transmis Puiu Lucian Georgescu, rectorul universității.

1,5 milioane de euro, bani proveniți din bugetul universității, a costat cunstruirea noii cantine care are 180 de locuri. Bineveniți la masă sunt și clienții din exterior.