Agenția Națională de Administrare Fiscală a reușit să vândă una dintre mașinile fostului ministru Elena Udrea, care au fost confiscate anul trecut. Automobilul este din 2012 cu un kilometraj la bord de 70.000 de kilometri.

Una dintre mașinile Elenei Udrea a fost vândută de ANAF

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a reușit să vândă una dintre mașinile Elenei Udrea, care au fost confiscate după condamnarea acesteia. Este vorba despre un Fiat 500, din 2012, care avea 70.000 de kilometri la bord. ANAF a reușit în sfârșit să vândă mașina fostului ministru.

Autoritățile au reușit să o vândă la prețul de 27.000 de lei, adică aproximativ 5.000 de euro. De asemenea, Elenei Udrea i-a mai fost confiscată și o altă mașină, un Mercedes vechi de 17 ani. În primă fază, ANAF a stabilit un preț de 7.158 euro pentru autoturismul Fiat 500 și suma de 7.685 euro pentru automobilul Mercedes Benz S500.

Terenurile pe care le deținea Udrea în apropierea lacului Străulești nu au fost vândute încă, deoarece la licitație nu s-a prezentat niciun cumpărător. ANAF a stabilit un preț de aproximativ 800.000 de euro pentru grupul de șase terenuri, însă suma acestora va scădea cu 25% la următoarea licitație.

Procedura de licitație a ANAF se desfășoară după următoarea schemă: preţul de pornire al bunurilor care nu se vând la prima licitaţie este redus cu 25% la a doua, iar la a treia încercare mai este redus cu încă 25% din preţul iniţial. Ulterior, preţul nu mai scade.

Bunurile Elenei Udrea au fost scoase la licitație de ANAF

În toamna anului 2022, Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat că scoate la licitație mai multe bunuri deținute de Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, care a fost condamnată la șase ani de închisoare pentru luare de mită în dosarul Gala Bute.

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fost reținută în Bulgaria, după ce a părăsit România exact în ziua în care Înalta Curte de Casație și justiție a anunțat decizia finală prin care a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute. După pronunțarea sentinței definitive, polițiștii s-au deplasat la vila din Corbeanca a Elenei Udrea pentru a o aresta, însă nu au găsit-o acasă. Astfel, Poliția Română a dat-o în urmărire internațională, pe numele acesteia fiind emis un mandat european de arestare.

Citeste si:
Grevă japoneză în Ministerul Finanțelor, Vamă și ANAF. Angajații...
Grevă japoneză în Ministerul...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Februarie 2023 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.