Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, susține că Bucureştiul se ciocnește de un val de câini abandonaţi. Edilul Capitalei face un apel la proprietari să nu își mai lase patrupezii pe străzi fără supraveghere, să îi sterilizeze și să accepte microciparea oferite grautit de primărie.

Nicușor Dan, despre problema câinilor abandonați din Capitală

Nicuşor Dan a afirmat că mulți bucureșteni dețin câini pe care nu i-au declarat deoarece le e frică de amenzi. Edilul Capitalei spune că aceștia nu vor fi sancţionaţi doar dacă nu refuză microciparea şi sterilizarea lor în cadrul programului gratuit al primăriei. Nicuşor Dan a mai adăugat că Poliţia Locală va intensifica controalele în zonele unde sunt observate haite de câini.

"Trebuie să controlăm şi să nu mai tolerăm acele curţi, şantiere, firme care au câini şi îi lasă să iasă în spaţiul public. Aici trebuie coordonare între poliţiile locale şi autorităţile locale", a declarat Nicuşor Dan.

Primarul spune că femeia care a decedat săptămâna trecută fiind atacată de o haită de câini s-a produs pe un teren privat.

"Tragedia de sâmbăta trecută s-a produs pe un teren privat care aparţine unei societăţi comerciale. Acest teren nu era nici îngrădit, nici salubrizat. Există o obligaţie legală a proprietarilor de terenuri de a le îngrădi şi salubriza", a spus Nicuşor Dan.

Primarul îi îndeamnă pe bucureșteni să adopte câini din adăposturi

Edilul susține că pe acel teren a fost descoperit şi un cadavru de măgar, și cel mai probabil acest lucru a declanşat instinctul de proprietare al câinilor. Nicușor Dan este de părere că nu este momentul să fie căutați vinovaţii pentru moartea femeii, dat fiind că este o anchetă în curs.

"Nu o să intru într-un joc de declaraţii politice. Chestiunea vinovăţiei este în curs de a fi stabilită. Este în curs o anchetă a parchetului şi a poliţiei", a spus Nicuşor Dan.

Citeste si:
Sterilizarea câinilor - o obligație a proprietarilor, în beneficiul...
Sterilizarea câinilor - o...

Primarul a menționat că în Bucureşti există adăposturi pentru câinii vagabonzi în sectoarele 1 şi 5, însă acestea sunt pline. Din această cauză, edilul Capitalei îi îndeamnă pe bucureșteni să nu mai cumpere câini, ci să adopte din adăposturi.

"Sunt mii de familii din Europa Occidetală care adoptă câini din adăposturile de la noi. Ar fi suficient ca din 1.000 de bucuresteni unul să adopte un câine ca noi să golim adăposturile din Bucureşti", a spus Nicuşor Dan.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Ianuarie 2023 - 05 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.