Guvernul nu exclude reintroducerea subvenționării pentru carburanți, pe fonul scumpirilor din ultima perioadă. Anterior, Guvernul a menționat că nu renunță la reducerea de 50 de bani.

Guvernul ia în calcul reintroducerea subvenției carburanților, după ultimele scumpiri

Guvernul se gândește tot mai serios să revină la subvenționarea carburanților după ce în ultima perioadă s-au înregistrat scumpiri constante, din ce în ce mai mari. OMV Petrom au fost cei care au scumpit prețul combustibililor cei mai mult dintre toți. Potrivit autorităților, după 5 februarie, Guvernul ar lua în calcul să reintroducă subvenţia la carburanţi.

Cu cât s-a scumpit benzina de la începutul anului


  • 31 decembrie 2022: 6,02 lei

  • 24 ianuarie: 6,68 lei

Cu cât s-a scumpit motorina de la începutul anului


  • 31 decembrie 2022: 7,17lei

  • 24 ianuarie: 7,8 lei

Cum a evoluat preţul unui plin de benzină, de 50 de litri


  • 31 decembrie: 301 lei

  • 21 ianuarie: 334 lei

Cum a evoluat preţul unui plin de motorină, de 50 de litri


  • 15 ianuarie: 358,5 lei

  • 21 ianuarie: 390 lei.

Din vara anului 2022, Guvernul împreună cu companiile petroliere au ajuns la un comun acord prin care statul a suportat 0,25 de lei din prețul unui litru de benzină și de motorină, iar restul de 0,25 de lei au fost suportați de companiile petroliere. În acea perioadă, prețul benzinei depășea 8 lei/l, iar prețul motorinei a sărit de pragul de 9 lei/l. Pe restul parcursului lui 2022 prețul carburanților a scăzut, însă din noul an au fost înregistrate scumpiri constante.

Guvernul susține că a suspendat compensarea, dar nu a eliminat-o

La începutul anului 2023, Guvernul a decis să elimine compensarea de 50 de bani care a fost acordată de stat de la 30 iunie 2022. Atunci motorina se comercializa la un preț mediu de peste 9,20 lei pe litru, iar benzina la peste 8,65 de lei pe litru. Guvernul a menționat că această reducere de 50 de bani a fost suspendată, dar nu eliminată total.

Citeste si:
Prețul motorinei a ajuns sub pragul de 7 lei. Cât costă benzina în...
Prețul motorinei a ajuns sub...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Ianuarie 2023 - 04 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.