Curtea Supremă a admis recursul în casație formulat de Cristian Popescu Piedone după condamnarea sa în dosarul Colectiv. Cererea sa va analizată în februarie 2023.

Recursul în casație formulat de Piedone în dosarul Colectiv a fost aprobat de Curtea Supremă

Fostul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, împreună cu alte persoane care au fost condamnate în dosarul Colectiv, pompierii George Matei şi Antonina Radu, Cristian Niţă (directorul firmei de artificii) şi Alin George Anastasescu (unul dintre patronii clubului), au depus un recurs în casaţie prin care solicită rejudecarea cazului.

Curtea Supremă a admis acest recurs în casaţie, însă nu a fost de acord cu suspendarea executării pedepsei, așa cum a cerut Piedone.

„Admite, în principiu, cererile de recurs în casaţie formulate de inculpaţii Matei George Petrică, Popescu Cristian Victor Piedone, Anastasescu Alin George, Niţă Cristian Mihai şi Radu Antonina împotriva deciziei penale nr.566/A din data de 12.05.2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016. Trimite cauza în vederea judecării recursului în casaţie la completul C8, în compunere de 3 judecători. Fixează termen de judecată, în şedinţă publică, la data de 22 februarie 2023.

Retail jobs

Respinge cererile de suspendare a executării deciziei atacate formulate de inculpaţii Matei George Petrică şi Popescu Cristian Victor Piedone. Se vor cita recurenţii inculpaţi Matei George Petrică, Popescu Cristian Victor Piedone, Anastasescu Alin George, Niţă Cristian Mihai şi Radu Antonina, intimaţii inculpaţi, intimatele părţi civile, intimatele părţi responsabile civilmente şi intimatele persoane vătămate. Se va emite adresă către Baroul Bucureşti în vederea desemnării a câte un apărător din oficiu pentru inculpaţi. Se vor încunoştinţa apărătorii aleşi ai părţilor. Definitivă", se arată în decizia instanţei.

Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv

Pe data de 12 mai, Curtea de Apel București a decis ca primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, să fie condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Drept pedeapsă complementară, Piedone nu mai are voie să exercite dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 5 ani.

Citeste si:
Cărbunaru, despre achitarea despăgubirilor în dosarul Colectiv: „În...
Cărbunaru, despre achitarea...

Tot la decizia judecătorilor, patronii clubului au primit pedepse cu închisoarea. Costin Mincu a fost condamnat la 8 ani de închisoare, Paul Gancea - 6 ani şi 4 luni, iar Alin George Anastescu a primit cea mai mare pedeapsă - 11 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Decembrie 2022 - 03 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.