Prefectul Capitalei, Toni Greblă, vine cu un avertisment pentru bucureșteni. Oficialul spune că în cazul în care timp de două săptămâni se vor înregistrat temperaturi scăzute, de -20 de grade Celsius, există riscul să se facă frigul în locuințe.

Toni Greblă atenționează bucureștenii cu privire la situația din această iarnă

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, spune că se prea poate ca bucureștenii să se lovească de probleme în această iarnă, în cazul în care temperaturile vor fi mai scăzute de -20 de grade Celsius. De asemenea, acesta a mai precizat și faptul că România are resurse alternative pentru a produce curent numai pentru cinci zile în cazul unui blackout.

"În România nu e exclus, mai ales după o perioadă de ger într-un interval de două-trei săptămâni, să avem ceva dificultăţi de aprovizionare. Spun asta pentru că sistemul energetic românesc a fost gândit şi construit având în vedere rezerva şi siguranţa pe care o dădea energia electrică produsă de cărbune în timpul iernii.", a declarat prefectul Capitalei.

Retail jobs

Prefectul a mai spus că România deținea o rezervă de cărbune pentru 45 de zile, însă la ora actuală există probleme în comunicare la Ministerul Energiei, iar din această cauză nu se cunoaște care sunt capacitățile disponibile.

„Aveam o rezervă de cărbune pentru cel puţin 45 de zile. Acum, la Ministerul Energiei este o lipsă de comunicare endemică, astfel încât nu ştim ce capacităţi disponibile mai avem. Dacă avem pentru 4-5 zile nu ne ajută cu nimic şi ne poate băga într-o anume dificultate", a declarat prefectul Capitalei.

Nicușor Dan solicită ajutorul financiar al Guvernului pentru plata unor facturi Elcen

Primarul General al Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, a anunțat anterior că Primăria Capitalei a cerut ajutor financiar de la Guvern pentru a achita 600-650 de milioane de lei care s-au strâns în ultimii trei ani reprezentând diferenţa de tarif între preţul real de furnizare a gigacaloriei şi preţul pe care îl stabileşte ANRE.

Citeste si:
Unde își dorește Denise Rifai să își ia o casă: „Deșertul și...
Unde își dorește Denise Rifai...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Decembrie 2022 - 05 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.