În scurt timp, românii vor intra într-o minivacanță cu ocazia Sfântului Andrei, sărbătorit pe 30 noiembrie, și Ziua Națională a României, celebrată pe 1 decembrie. Cu această ocazie, programul mai multor instituții și întreprinderi ar putea fi modificat față de cel din zilele obișnuite.

Programul supermarketurilor și băncilor în minivacanța de pe 30 noiembrie și 1 decembrie

Chiar dacă zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt zile libere legale stabilite prin lege, unele companii aleg să funcționeze după un program special sau deloc în acele zile. Potrivit legii, instituțiile de stat nu lucrează în aceste zile, însă companiile private pot activa. De aceea, ar trebui să consultați programul companiilor de care aveți nevoie în aceste zile.

Magazine precum Lidl, Kaufland, Carrefour, Kaufland, Profi, Billa, Auchan sau Cora vor activa în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie după programul normal. La fel și mall-urile vor fi deschise în aceste zile. Cel mai probabil, oamenii vor da buzna după cumpărături în aceste zile libere și vor profita și de reducerile de Crăciun.

În acest două zile, oficiile poștale vor fi închise de pe 30 noiembrie și își vor relua activitatea tocmai luni, pe 5 decembrie. Și băncile comerciale vor fi închise în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie. Sucursalele bancare vor fi deschise din data de 2 decembrie.

Sucursalele unor bănci vor activa și în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie

Însă bancomatele, serviciile de online banking și POS-urile băncilor vor funcționa în aceste zile libere, ba mai mult, vor exista și anumite sucursale care vor funcționa după un program special în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie. Pe pagina web a fiecărei bănci vor fi postate informații cu privire la programul sucursalelor care vor activa în cele două zile libere. Persoanele care se vor ciocni de probleme legate de serviciile bancare sau carduri vor putea apela după ajutor la operatorilor din call-center-uri.

Citeste si:
Sfântul Andrei 2022. Cele mai frumoase mesaje de felicitare pentru...
Sfântul Andrei 2022. Cele mai...

Se așteaptă ca din seara de 29 noiembrie să înceapă aglomerația din cauza că oamenii de la orașe vor evada în suburbii sau se vor deplasa la munte, acolo unde își vor petrece cele 5 zile de vacanță. Specialiștii îi îndeamnă pe români să se informeze din timp cu privire la programul de funcționare al unor instutuții pentru a nu se ciocni de situații neplăcute.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Noiembrie 2022 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.