România face verificări pentru un scenariu de blackout
Aproape toate localitățile din Republica Moldova au rămas, joi, 24 noiembrie, fără curent, după atacurile rusești din Ucraina. Rețeaua de electricitate este interconectată, iar când rachetele lovesc infrastructura energetică a Kievului, au de suferit și vecinii. Chiar și punctele de frontieră cu România din nordul țării au fost afectate.
Atunci, în punctul de trecere a frontierei din Sighetu Marmaţiei, poliţiştii nu au mai putut scana paşapoarte ucrainenilor, care au fost nevoiţi să aştepte reconectarea la reţeaua de energie. Oamenii au primit mâncare şi ceai cald până la rezolvarea situaţiei.
O pană de curent masivă este puțin probabilă în România, au transmis autoritățile de la noi. Șeful Serviciului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, e de părere, însă, că ar fi bine să ne pregătim.
„Urgenţe pot să aibă loc. Vorbim despre cultura de a fi pregătit. Avem cultura asta? Încă nu, din păcate”, a spus şeful DSU, Raed Arafat.
Indiferent de natura dezastrului, spitalele vor fi primele afectate, aşa că generatoarele de mare putere nu trebuie să lipsească. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă le va verifica în perioada următoare. Raed Arafat a adus în discuție un proiect care să oblige unii agenți comerciali să aibă asemenea echipamente.
„Benzinăriile nu au genertaoare. Dacă tu ca benzinărie nu ai generator şi se întrerupe curentul, nu poţi livra combustibil maşinilor, ambulanţelor, maşinilor de pompieri sau poliţie”, a mai spus Raed Arafat.
Și furnizorii de gaz și energie sunt mai atenți în această perioadă. De la începutul războiului, atacurile cibernetice aproape că s-au dublat.
Tehnică militară NATO, trimisă în România și Bulgaria. O navă cu...

„Întotdeauna ne pregătim pentru blackout. Singurele lucruri diferite sunt atacurile cibernetice pe care le vedem, dar ne protejăm foarte bine”, a declarat CEO-ul grupului E.ON, Volker Raffel.
Experții spun ce nu trebuie să ne lipsească din casă în cazul unui blackout
Specialiștii recomandă populației să aibă la îndemână provizii pentru câteva zile: apă, alimente neperisabile, o lanternă, câteva pături, o sumă de bani și orice fel de kit de supraviețuire.
Despre autor:

Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Ziua Pădurilor: cum poți produce sustenabil hârtie, fără să distrugi pădurile
Sursa: green.start-up.ro
-
#NOHACK Expert Talks - datele noastre ajung online și antrenează AI-ul
Sursa: start-up.ro
-
Numerologie: APRILIE 2023 – O lună extraordinară pentru a ne echilibra...
Sursa: garbo.ro
-
Atu Tech, investiții de 1,2 milioane de euro în noua gamă de produse de...
Sursa: retail.ro
-
Eleni Skoura, ING Bank, despre generații și lifestyle banking
Sursa: futurebanking.ro
-
Gina Pistol a postat imaginea cu chipul fiicei sale din greșeală. Iubita lui...
Sursa: kudika.ro
-
Cum descoperi viciile ascunse ale clădirilor? 5 lucruri la care să fii atent...
Sursa: wall-street.ro