Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene din România, Marcel Boloș, a anunțat că peste 190.000 de copii vor intra în posesia voucherelor educaționale cu care vor putea să își procure rechizite și îmbrăcăminte. Acestea vor fi distribuite în prima săptămână din decembrie, valoarea unui voucher fiind de 500 de lei.

Aprovimativ 190.000 de elevi vor primi vouchere în valoare de 500 de lei

Ministrul Marcel Boloș a anunțat că elevii din România vor beneficia de vouchere în valoare de 500 de lei cu care își vor putea procura rechizite și îmbrăcăminte. Banii vor fi virați cel târziu la începutul lunii decembrie.

"Sigur le vor intra banii până cel târziu în prima săptămână din decembrie", a declarat ministrul Fondurilor europene, Marcel Boloș.

Alți 55.000 de elevi vor intra în posesia banilor până în februarie 2023. Această întârziere este din cauza că pentru cei 55.000 de copii nu au fost încă emise cardurile și "urmează procedura legală pentru atribuire, astfel încât să putem emite cardurile și să le încărcăm", a transmis ministrul.

Ministerulul Investițiilor și Fondurilor Europene a mai menționat că până la momentul actual au primit banii 160.000 de copii din medii defavorizate și situații social vulnerabile.

De ce au întârziat ajutoarele pentru elevi

Potrivit informațiilor, în anul școlar 2022-2023, au fost înregistrați 405.000 de beneficiari ai acestor ajutoare. Suma de 500 de lei va fi primită pe card de părinții elevilor defavorizați care îndeplinesc anumite condiții. Aceștia pot folosi banii pentru a cumpăra rechizite și haine pentru școală, chiar dacă anul școlar 2022-2023 au început pe 5 septembrie.

Banii au fost virați cu întârziere din cauza că a fost nevoie de o aprobare de la Comisia Europeană, deoarece în acest an au fost mai mulți benficiari față de anul trecut, a explicat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Anual, mii de copii din România renunță să meargă la școală din cauza că nu au bani cu ce să achite rechizitele necesare, nu au haine groase pentru perioada de iarnă sau strâbat kilometri pe jos pentru a ajunge la ore.

Citeste si:
Boloş: „De la 1 ianuarie 2024 facturarea electronică va fi...
Boloş: „De la 1 ianuarie 2024...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Noiembrie 2022 - 05 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.