Monica Macovei a fost implicată într-un accident de circulație în Constanța

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, a fost implicată într-un accident de circulație, sâmbătă, în județul Constanța. Evenimentul a avut loc pe DN 39, între municipiul Mangalia și localitatea 2 Mai. În accident a fost implicat un autoturism, la volanul căruia se afla Monica Macovei, și o motocicletă care era condusă de un pesionar MAI.

În urma impactului, motociclistul a fost grav rănit, fiind transportat în stare conștientă la Spitalul Județean Constanța de un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță. Victima prezenta politraumatisme. Vehiculul bărbatului a ars complet în urma accidentului, iar incendiul a fost potolit de urgență. Fostul mionistru s-a ales doar cu o sperietură din tot acest accident, stare de sănătate a acesteia fiind una bună. Monica Macovei a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Pe marginea acestui caz, pe numele fostului ministru a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Potrivit primelor cercetări, Monica Macovei ar fi pătruns pe contrasens intr-o curbă cu intenția de a efectua manevra de depășire şi astfel a intrat în motociclistul care circula din sens opus. Oamenii legii vor deschide o anchetă pentru a cerceta circumstanțele în care s-a produs accidentul. La moment, Monica Macovei este cercetată pentru vătămare corporală.


„Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de o femeie, de 63 de ani, şi o motocicletă, condusă de un bărbat, de 56 de ani. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a motociclistului. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală”, a transmis IPJ Constanţa.