Dolarul american se pare că nu se mai oprește din ascensiunea sa. Acesta a stabilit un nou record față de leul românesc și moneda euro.

Dolarul american din nou înregistrează un record

Banca Națională a României a stabilit miercuri, 28 septembrie, un curs valutar în valoare de 5,1794 de lei pentru dolarul american, acesta fiind în creștere cu 4 bani în comparație cu cursul valutar stabilit marți. În cursul de marți, dolarul american era în câștig cu doi bani față de moneda națională, stabilind și o nouă valoare record, de 5,1379 de lei.

La începutul anului, moneda americană avea o valoare de 4,3559 de lei pe unitate. Aceasta a avut un parcurs cu mici scăderi, însă după aproape nouă luni dolarul s-a ridicat cu 82 de bani față de leul românesc.

Moneda națională a scăzut și în fața monedei euro, banca centrală stabilind un curs de 4,9479 de lei pentru o unitate. De asemenea, euro a raportat o ușoară creștere, de 0,42 de bani.

Moneda euro avea o valoare de 4,9474 de lei la începutul acestui an, intâmpinând mici variații până la mijlocul lunii iulie. Din acel moment cursul euro a fost într-o continuă descendență care a atins nivelul de 4,8215 de lei în data de 5 septembrie. Din acel moment, moneda euro a revenit la raportul de dinainte față de leul românesc și a înregistrat un nivel similar cu cel din primul semestru.

Nici francul elvețian nu a stat pe loc și a continuat să crească până a ajuns la valoarea de 5,2155 de lei miercuri, 28 septembrie, potrivit cursului BNR. Astfel, moneda națională s-a depreciat față de francul elvețian cu 2 bani. Marți, BNR a stabilit pentru francul elvețian un curs de 5,1954 de lei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Septembrie 2022 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.