Dolarul american din nou înregistrează un record

Banca Națională a României a stabilit miercuri, 28 septembrie, un curs valutar în valoare de 5,1794 de lei pentru dolarul american, acesta fiind în creștere cu 4 bani în comparație cu cursul valutar stabilit marți. În cursul de marți, dolarul american era în câștig cu doi bani față de moneda națională, stabilind și o nouă valoare record, de 5,1379 de lei.

La începutul anului, moneda americană avea o valoare de 4,3559 de lei pe unitate. Aceasta a avut un parcurs cu mici scăderi, însă după aproape nouă luni dolarul s-a ridicat cu 82 de bani față de leul românesc.

Moneda națională a scăzut și în fața monedei euro, banca centrală stabilind un curs de 4,9479 de lei pentru o unitate. De asemenea, euro a raportat o ușoară creștere, de 0,42 de bani.

Moneda euro avea o valoare de 4,9474 de lei la începutul acestui an, intâmpinând mici variații până la mijlocul lunii iulie. Din acel moment cursul euro a fost într-o continuă descendență care a atins nivelul de 4,8215 de lei în data de 5 septembrie. Din acel moment, moneda euro a revenit la raportul de dinainte față de leul românesc și a înregistrat un nivel similar cu cel din primul semestru.

Nici francul elvețian nu a stat pe loc și a continuat să crească până a ajuns la valoarea de 5,2155 de lei miercuri, 28 septembrie, potrivit cursului BNR. Astfel, moneda națională s-a depreciat față de francul elvețian cu 2 bani. Marți, BNR a stabilit pentru francul elvețian un curs de 5,1954 de lei.