Ministrul Familiei, Gabriela Firea, îi ia din nou la întrebări pe edilul Capitalei, Nicușor Dan. De această dată este vorba de apa caldă și căldura din București sau mai exact, lipsa acestora. Firea spune că promisiunile acestuia au fost doar niște minciuni pentru a pune mâna pe primărie.

Firea îi trage la răspundere pe Nicușor Dan referitor la promisiunile din campanie

Ministrul Firea spune că au trecut doi ani de la campania ”De pe 28 septembrie vei putea face duș!”, care după părerea ei a fost și este o mare minciună. Această promisiune făcută de edilul Capitalei a fost făcută doar cu scopul de a câștiga primăria.

„În ultimii 2 ani, mii de oameni au tot așteptat ca promisiunea să devină realitate. Nici pentru această iarnă nu sunt vești bune. Întrebat despre ziua de 28 septembrie și a sa ademenitoare vorbă, Nicușor Dan a scăldat-o după cum i-a venit inspirația: ba că nu-și amintește să fi făcut el vreo promisiune cu apa caldă, ba că în fiecare an urma să fie puțin mai bine ca în precedentul.”, a afirmat Firea.

Ministrul a mai menționat că timp de doi ani lucrările la sistemul de termoficare s-au stopat. Anterior, Nicușor Dan ar fi promis reparații la 100 km de conducte, însă nu s-a ținut de cuvânt. Doar 37 km de rețele s-au reparat în anul 2022. De asemenea, oficialul a menționat și despre sistemul de termoficare, unde la fel există probleme. Firea îl acuză pe Nicușor Dan că nu a întreprins nimic pentru a normaliza situația nici după doi ani de mandat.

„Dar asta nu e totul! Nicușor Dan a gestionat catastrofal sistemul de termoficare, orice ar spune și oricât ar face conferințe de presă pe șantiere. Drept dovadă, în doi ani nu a cheltuit nici măcar un euro din cele 300 de milioane de euro fonduri europene nerambursabile pe care le-am lăsat la dispoziția sa. Echipa mea a muncit patru ani la documentația pentru reabilitarea celor 200 km de conducte foarte degradate. Contractul a fost ținut la sertar de omul politic de tristă amintire Ludovic Orban doar ca să fie semnat de actualul primar general în primele zilele mandat. După doi ani de la alegeri, există riscul ca aceste fonduri să fie pierdute și munca echipei mele să fi fost în zadar!”, a mai transmis ministrul.

Citeste si:
Nicușor Dan a aprobat protestul fermierilor și transportatorilor în...
Nicușor Dan a aprobat...

Firea îl învinuiește pe Nicușor Dan că în tot acest timp nu s-a ocupat de problemele oamenilor și a orașului, dar a făcur afaceri. Totodată, edilul a mai reușit să scumpească apa caldă și căldura, iar în această iarnă bucureștenii vor avea facturi duble, după ce la propunerea lui Nicușor Dan gigacaloria a ajuns să coste aproape 330 de lei. Ministrul Familiei spune că s-ar fi găsit soluții la orice problemă dacă ar fi existat interes și implicare.

„Aceste fapte nu contează pentru dreapta unită și salvatorul Bucureștiului. A fost mai importantă lupta politică, să câștige prin minciuni și să-i manipuleze pe bucureșteni folosindu-se de una dintre principalele probleme ale orașului. Iată că a venit încă un 28 Septembrie! Unde e apa caldă din afișul tău, Nicușor Dan?”, a scris Gabriela Firea într-o postare pe Facebook.

Citeste si:
Bucureștiul ar putea rămâne fără apă caldă și căldură în această iarnă
Bucureștiul ar putea rămâne...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Septembrie 2022 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.