Românii care au ales în vara anului 2022 să se odihnească în țară au rămas profund dezamăgiți de litoralul românesc. Potrivit unui sondaj realizat pe o platformă hotelieră online, cele mai recomandate zone pentru odihnă sunt Maramureş, Bucovina şi Transilvania, iar stațiunile de la Marea Neagră sunt cele mai dezamăgitoare.

Românii au rămas dezamăgiți de stațiunile de pe litoralul românesc din această vară

Turiștii spun că unele dintre cele mai bune destinații de odihnă din această vară din România au fost în zona Maramureş, Bucovina şi regiunea Transilvaniei (cu judeţele Braşov, Sibiu, Harghita şi Covasna în mod special). Aceștia au indicat că aici au găsit cele mai bune cazări cu condiții decende, având și un preț foarte bun la raportul calitate/preţ. Tot aici turiștii au fost întâmpinați cu ospitalitate având parte de o atmosferă frumoasă, personal amabil, experiențe plăcute.

Românii spun că în ultimul an, prețurile pentru serviciile din zonele de odihnă au crescut enorm de mult. Cel mai mult tarifele s-au majorat la cazare, mâncare, servicii wellness, atracţii turistice şi transport. La capitolul alocării bugetului pentru un sejur în România, românii se împart în mai multe categorii:


  • 70,5% dintre respondenţi ar aloca între 150 şi 300 de lei pentru o noapte de cazare/cameră dublă

  • 19,4% ar aloca sub 150 de lei pentru o noapte de cazare/cameră dublă

  • 8,6% ar aloca între 300 şi 500 de lei pentru o noapte de cazare/cameră dublă

  • 1,4% ar cheltui peste 500 de lei pentru o noapte de cazare/cameră dublă.

Top cele mai dezamăgitoare destinații pentru români

Românii au menționat și factorii pe baza cărora aleg o cazare pentru un sejur. Din menționările lor, pe prima poziţie se află aspectul general al camerei şi al unităţii, după care este urmat de preţul cazării, poziţionarea cazării față de obiectivele de interes, facilităţile oferite de cazare, serviciile suplimentare incluse în pachet (acces la SPA, la sala de fitness, wifi, parcare gratuită, masă inclusă, etc.), dar şi condiţiile flexibile de rezervare.

Citeste si:
Ciolacu: „Trebuie să fie fermi în aplicarea legii. Au toată...
Ciolacu, apel către jandarmii...

La polul opus, cel al dezamăgirilor, românii spun că majorarea prețurilor ocupă prima poziție. Acest lucru a stârnit nemulțumire în rândul turiștilor deoarece majorările au fost destul de semnificative, însă serviciile au devenit și mai proaste ca înainte. Turiștii au fost extrem de dezamăgiți de atitudinea personalului, aspectul camerelor, condiţiile de igienă, meniul restaurantelor, dar şi lipsa locurilor de parcare. În acest tot au fost incluse mai toate stațiunile de pe litoralul românesc.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Septembrie 2022 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.