La doar câteva săptămâni de la instalarea unor bolarzi albi pe o stradă foarte circulată, administrația locală a hotărât schimbarea lor cu alții portocalii. Oficialii au precizat că nu se va pierde nimic. Stâlpii montați și apoi înlocuiți urmează să fie folosiți în alte zone.

Bolarzi albi noi, înlocuiți după câteva săptămâni cu alții portocalii, în Sectorul 4

Se muncește de zor pe strada Alunișului din Sectorul 4, unde bolarzii puși acum câteva săptămâni de primărie sunt înlocuiți. Dacă primii erau din beton, albi și în formă de cupolă, cei noi sunt din același material, dar portocalii și cu altă formă.

Reprezentanții primăriei susțin că bolarzii albi au reprezentat doar o soluție provizorie, menită să îi protejeze pe pietoni până când au putut fi instalați noii stâlpi, necesari pentru că șoferii au găsit oricum o cale de a trece de obstacolele instalate inițial.

Municipalitatea spune că vechii bolarzi nu vor fi aruncați la gunoi, ci vor fi folosiți în alte zone unde este nevoie ca șoferii să fie descurajați de la a parca pe trotuar.

Primăria a transmis că stâlpii de beton montați zilele acestea sunt o soluție de durată, pentru că sunt cimentați în asfalt. Trebuie menționat că lucrările au fost făcute în baza unui contract cadru, care poate cuprinde mai multe lucrări pentru mai multe străzi.

Primăria Sectorului 4 modernizează stațiile de metrou aflate pe raza administrativă

Primăria Sectorului 4, în baza unui protocol încheiat cu Metrorex, va reabilita și pune în siguranță cele nouă stații ale Metrorex de pe teritoriul administrativ. Stațiile de metrou vizate de protocolul de asociere semnat sunt: Piața Unirii, Tineretului, Timpuri Noi, Eroii Revoluției, Constantin Brâncoveanu, Piața Sudului, Apărătorii Patriei, Dimitrie Leonida și Berceni.

Primele două stații care vor beneficia de aceste lucrări, între care enumerăm crearea unor noi căi de acces, pasaje pietonale subterane de legătură, modernizarea/reconfigurarea/ amenajarea zonelor interioare și exterioare sau alte tipuri de intervenții care se vor realiza după elaborarea documentațiilor tehnice, sunt Constantin Brâncoveanu și Apărătorii Patriei.

Citeste si:
Arad: Primăria demolează peste 80 de balcoane de la cinci blocuri,...
Arad: Primăria demolează...

„Vorbim despre două dintre intersecțiile extrem de aglomerate din București, iar riscul de accidente este foarte mare. Așa cum facem deja în zona Eroii Revoluției, acolo unde tocmai am încheiat lucrările de la suprafață și am mutat muncitorii în pasajul subteran de legătură cu stațiile de autobuz, și în cazul stațiilor de metrou Apărătorii Patriei și Constantin Brâncoveanu este nevoie urgentă de lucrări de punere în siguranță și de autorizare ISU.

Aceasta este singura cale prin care putem recupera decalajul imens al investițiilor în infrastructura Sectorului 4, ignorat în ultimii 30 de ani”, a declarat Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

Finanțarea acestei activități se va realiza din bugetul local al Sectorului 4 și/sau alte surse interne și externe. De asemenea, Metrorex va oferi asistență tehnică la elaborarea proiectelor tehnice și pe parcursul derulării lucrărilor. După încheierea lucrărilor, noua infrastructură dezvoltată aferentă stațiilor de metrou va intra în proprietatea statului.

Citeste si:
Drum închis. Zeci de oameni, izolați de expres Craiova- Pitești,...
Zeci de oameni, izolați de...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Septembrie 2022 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.