USR solicită anularea măsurii de suprataxare a contractelor de muncă part-time

USR este de părere că această modificare legată de suprataxarea contractelor part-time este o schimbare nocivă a Codului Fiscal. Practic, un român care muncește de la două până la patru ore pe zi trebuie să achite taxe cât pentru un contract de muncă cu norma de 8 ore. USR susține că prin această schimbare PNL și PSD au mai demonstrat încă o dată că nu înțeleg și nu le pasă cum funcționează economia în țara noastră.

Și pentru ca să fie tabloul perfect, această măsură a venit și în plină criză, atunci când prețurile se scumpesc tot mai mult cu fiecare zi. Din cauza acestei măsuri cel puțin 77.000 de locuri de muncă s-au pierdut, iar românii au rămas fără un venit.


„În plină criză a prețurilor, coaliția de guvernare a decis că o măsură care să împingă zeci de mii dintre cei mai săraci români în afara pieței oficiale a muncii este ceea ce trebuie să facă, scopul fiind doar creșterea veniturilor la bugetul de stat. Nimic altceva nu îi interesează”, a declarat deputatul USR Cristian Seidler.


USR a mai menționat că Guvernul Ciucă a aplicat această măsură în mod netransparent, fără a se consulta cu cei care sunt afectați direct de această schimbare. Măsura a fost pusă în aplicare chiar în plină criză, iar persoanele care nu se bucurau de un salariu fabulos au rămas si fără acel mic venit.


„În trecut, PNL a criticat această măsură atunci când a fost încercată de PSD în epoca Dragnea, prin OG nr. 4/2017, catalogând măsurile Guvernului Tudose de atunci drept „o cârpeală”. În plus, în februarie 2018, liberalii au criticat suprataxarea contractelor part-time în moțiunea simplă intitulată „Lia Olguța Vasilescu – ministrul minciunii și al injustiției sociale. Acum, liberalii par să fie surzi la toate problemele care îi apasă pe români, de la facturile la energie și explozia prețurilor la creșterea galopantă a ratelor și perspectiva tot mai sumbră a falimentelor pe bandă rulantă”, a mai afirmat deputatul USR.