Suntem tot mai aproape de luna octombrie, atunci când studenții vor reveni la cursurile universitare. O parte dintre studenți optează pentru locuri în cămin, iar alții se vor îndrepta spre a închiria un apartament sau o garsonieră. În ultima perioadă, prețurile chiriilor s-au majorat în toate orașele, în special în cele mai solicitate.

Chiriile apartamentelor în orașele universitare din România

Începe perioada în care studenții sunt în căutare de chirii în orașele în care își fac studiile. Este bine știut faptul că chiriile din Cluj sunt mai scumpe decât cele din Capitală. Odată cu începerea unui nou an universitar, chiriile se scumpesc și mai mult în special în marile orașe universitare din țară.

Acest lucru este influențat de oraș, zona în care se află, numărul de camere și tipul blocului. Prețurile diferă de la un oraș la altul, însă pentru studenți acestea pot părea destul de piperate.

De exemplu, în București, cele mai solicitate zone pentru închirierea apartamentelor sunt Grozăvești, Politehnica și Lacul Tei. Prețul chiriei apartamentelor depinde cât de aproape se află acestea de o stație de metrou sau autobuz. În Capitală, un apartament cu două camere costă în jur de 430 de euro, iar o garsonieră poate fi închiriată cu peste 350 de euro pe lună.

Cât costă chiria unei garsoniere la Cluj

La Cluj, chiriile sunt ceva mai scumpe decât în Capitală. De exemplu, un apartament cu două camere în zona Zorilor ajunge să coste 600 de euro pe lună, iar o garsonieră are prețul de 450 de euro pe lună. În topul celor mai scumpe chirii din România, Cluj-Napoca este cap de listă. După Cluj urmează Bucureşti, Iași şi Braşov, acestea fiind la fel niște orașe universitare importante și aglomerate de studenți.

Potrivit unui sondaj, studenții sunt în stare să aloce în medie până la 300 de euro pe lună pentru chiria unui apartament cu două camere. De asemenea, studenții pot opta și pentru un loc la cămin, însă din cauza locurilor puține unii dintre ei ajung să nu primească un loc sau unii dintre studenși nu sunt mulțumiți de condițiile de acolo. Distribuirile în cămine se face în funcție de medie, opțiunea studentului și disponibilitate, la fiecare început de an universitar.

Citeste si:
Culiță Sterp le-a dat replica oamenilor care l-au criticat în urma...
Culiță Sterp le-a dat replica...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 August 2022 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.