Noul an școlar este tot mai aproape, iar pregătirile elevilor sunt în toi. Luna august este despre goana părinților și a elevilor după rechizite școlare, manuale și tot necesarul pentru a merge la școală. Din păcate, nici prețurile rechizitelor nu stau pe loc. Părinții trebuie să se pregătească să scoată din buzunar mai mulți bani ca până acum.

Începe noul an școlar din toamnă. Cât vor plăti părinții pentru rechizitele elevilor

A început forfota înainte de noul an școlar. Părinții au început să facă cumpărăturile necesare pentru copiii care din toamnă vor merge la școală. Pentru copii este o bucurie deoarece aceștia se aleg cu rechizite frumoase, haine noi și ghiozdane pe placul lor. Părinții sunt mai puțin fericiți din cauza prețurilor care le seacă portofelele.

În ultima perioadă, prețul tuturor rechizitelor s-a majorat extrem de mult, fiind resimțită în special de părinții cu mai mulți copii de școală. Prin urmare, un caiet simplu standart de 64 de foi costă în jur de 7,40. Cele cu coperta mai dură și cu spirală depășesc prețul de 15 lei. Penarele costă de la 20 de lei până la 50 de lei.

Legat de ghiozdane, diversitatea este foarte mare. Cel mai simplu ghiozdan costă în jur de 60 de lei, însă cele mai mari, cu mai multe buzunare și mai colorate trec pragul de 80 de lei. O trusă geometrică ce include echere, compas, rigla, gumă de șters costă în jur de 28 de lei. Prețul acuarelelor începe de la 15 lei, în dependență de numărul culorilor, iar un set de creioane colorate, de la 10-12 lei, la fel, în dependență de numărul lor.

Dacă în cazul rechizitelor, părinții se mai pot descurca, atunci când vine vorba de îmbrăcăminte și încălțăminte, lucrurile se complică. Magazinele au anunțat că în perioada următoare vor fi reduceri, astfel încât toți părinții să își permită să le cumpere măcar câte ceva de îmbrăcat copiilor pentru școală. Chiar și așa, părinții sunt de părere că prețurile sunt destul de piperate pentru bugetul familiei.

Citeste si:
Karmen, despre experiențele paranormale trăite de părinții ei:...
Karmen, despre experiențele...

Prețurile tricourilor încep de la 40 de lei, iar cel al pantalonilor de la 70 de lei.

Când începe școala în anul școlar 2022 - 2023

Elevii și copiii de grădiniță vor începe anul școlar viitor pe 5 septembrie 2022, conform structurii anului școlar 2022 - 2023, publicată în Monitorul Oficial. Anul școlar 2022 - 2023 are o durată de 36 de săptămâni, dar este la fel de scurt precum cel actual, în privința numărului de zile de școală.

„Școala altfel” și „Săptămâna verde” au loc în intervalul 27 februarie - 16 iunie 2023, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, iar unitățile de învățământ vor decide când anume vor avea loc aceste două perioade.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 August 2022 - 04 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.