Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, Cod galben de vânt puternic în mai multe județe din țară. Potrivit condițiilor meteorologice, câteva porturi din România au fost închise.

Porturi închise din cauza vântului puternic

Potrivit ANM, pentru ziua de miercuri se prevăd vânturi puternice în mai multe regiuni din țară. Din această cauză, porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud şi Midia au fost închise.

„Începând cu ora 07:30, porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud şi Midia au fost închise transportului maritim şi fluvial”, anunţă Centrul Infotrafic din IGPR.

Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis și un Codul galben care este valabil în orele următoare în mai multe zone din judeţele Galaţi, Vrancea, Vaslui, Brăila, Ialomiţa, Buzău, Constanţa şi Tulcea.

Până la ora 14:30, în judeţele Galaţi, Vrancea (zona joasă) şi Vaslui intensificările vântului vor atinge, la rafală, viteze de 55 - 65 km/h.

Până la ora 11.00, acelaşi fenomen se va înregistra şi în judeţele Brăila (Ianca, Însurăţei, Viziru, Tufeşti, Chişcani, Şuţeşti, Ulmu, Movila Miresii, Vădeni, Dudeşti, Măxineni, Victoria, Traian, Stăncuţa, Cireşu, Mircea Vodă, Bărăganul, Zăvoaia, Galbenu, Berteştii de Jos, Jirlău, Salcia Tudor, Ciocile, Bordei Verde, Roşiori, Surdila-Găiseanca, Vişani, Gradiştea, Cazasu, Unirea, Tudor Vladimirescu, Râmnicelu, Gemenele, Romanu, Siliştea, Surdila-Greci, Scorţaru Nou, Racoviţă, Tichileşti, Făurei), Ialomiţa (Slobozia, Ţăndărei, Amara, Griviţa, Scânteia, Munteni-Buzău, Căzăneşti, Săveni, Ciochina, Reviga, Perieţi, Mihail Kogălniceanu, Traian, Miloşeşti, Gheorghe Doja, Gura Ialomiţei, Sălcioara, Ograda, Gheorghe Lazăr, Cocora, Grindu, Ciulniţa, Sudiţi, Andrăşeşti, Sfântu Gheorghe, Bucu, Movila, Balaciu, Platoneşti, Cosâmbeşti, Valea Ciorii, Mărculeşti, Albeşti, Colelia, Sărăţeni, Bueşti), Buzău (Pogoanele, Smeeni, Valea Râmnicului, Săgeata, Cochirleanca, Padina, Puieşti, Ziduri, Ruşeţu, Râmnicelu, Gălbinaşi, Balta Albă, Luciu, C.a. Rosetti, Ghergheasa, Scutelnici, Boldu, Cilibia, Largu, Bălăceanu, Robeasca), Constanta şi Tulcea.

Citeste si:
România, sub avertizare meteo de ger până joi dimineață. În 8...
România, sub avertizare meteo...

Avertizările de fenomene periculoase imediate au o perioadă de maximum șase ore.

Din cauza vântului puternic, autoritățile îi atenționează și pe turiștii care se află la odihnă la mare să nu se aventureze prea mult în apa mării pentru a evita posibilele incidente nefericite. Din cauza condițiilor meteorologice, valurile sunt zbuciumate, iar până și cei mai pricepuți înnotători se pot îneca.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 August 2022 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.