Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că a fost desemnat constructorul pentru proiectarea şi execuţia Lotului 1 – de 17,5 kilometri din Autostrada de Centură a municipiului Bucureşti. Constructorul este o asociere dintre români și italieni.

S-a desemnat constructorul pentru Lotul 1 de pe Autostrada de Centură a Capitalei

Sorin Grindeanu a transmis că a fost desemnat constructorul pentru cei 17,5 kilometri din Autostrada de Centură a Capitalei. Constructorul este o asociere româno-italiană. Întregul proiect are un termen de 34 de luni.

"Încă 17,5 km din Autostrada de Centură a municipiului Bucureşti (49,57 km) au constructor desemnat! După reevaluarea ofertelor pentru contractul pentru proiectarea şi execuţia Lotului 1 al A0 Nord, a fost declarată definitiv câştigătoare o asociere de constructori româno-italiană. După semnarea contractului, Lotul 1 al A0 Nord trebuie finalizat în 34 de luni (12 luni pentru proiectare şi 22 de luni pentru execuţia lucrărilor)", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Contractul are o valoare de 815,07 milioane de lei (fără TVA) şi este finanţat cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile. Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, constructorul italian este Asocierea Impresa Pizzarotti& C SpA Italia S.p.A. - Retter Projectmanagement, cu preţul de 815.075.249,74 lei fără TVA.

Când va fi semnat contractul de achiziție publică

În acest contract sunt prevăzute 10 structuri dintre care 2 pasaje de o complexitate tehnică ridicată cu o lungime de 733 m (pasaj pe Autostrada de Centură peste CF101 Bucureşti - Piteşti DN7) și alți 650 de metri (pasaj pe Autostrada de Centură peste râul Colentina, CF 300 Bucureşti - Ploieşti şi CF Mogoşoaia - Buftea).

Perioada de garanţie a lucrărilor este pe o perioadă de 10 ani.

Citeste si:
Sorin Grindeanu, acuzații la adresa guvernării: „Nu știm unde s-au...
Sorin Grindeanu, acuzații la...

Traseul Autostrăzii de Centură Bucureşti Nord - Lotul 1 se întinde pe teritoriul judeţului Ilfov între DJ 601A (Dragomireşti Vale - Bâcu) şi DN 1 în dreptul localităţii Corbeanca.

Semnarea contractului de achiziţie publică va avea loc doar după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi după soluţionarea contestaţiilor/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 August 2022 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.