Prima navă cu cereale care a pornit din portul Odesa de la începutul războiului din Ucraina a ajuns la destinație, însă cumpărătorul libanez a refuzat să achite.

Cumpărătorul libanez a refuzat să achite pentru nava cu cereale din Ucraina

Razoni este prima navă încărcată cu cereale care a plecat din portul Odesa din Ucraina după ce forțele armate ruse au invadat teritoriul Ucrainei. Luna trecută, Rusia și Ucraina au căzut de acord ca cerealele ucrainene să fie exportate. Acum se caută un alt port unde s-ar putea descărca cerealele după ce cumpărătorul din Liban a refuzat încărcătura din cauza că ucrainenii au întârziat cu livrarea acesteia cu peste 5 luni.

Nava încărcată cu cereale a plecat din portul Odesa săptămâna trecută. Aceasta a fost încărcată cu 26.527 de tone de porumb. Nava urma să ajungă în Liban duminică, însă între timp și-a schimbat destinația spre portul turcesc Mersin, iar acum rămâne ancorat în largul coastei de sud a Turciei.

La mijlocul săptămânii trecute, o echipă de reprezentanți ai Ucrainei, Rusiei, Turciei şi ONU au inspectat nava Razoni care conținea încărcătura cu cereale care trebuia să ajungă în portul Tripoli, în nordul Libanului.

De la 1 august, șapte nave din Ucraina au exportat 243.000 de tone de porumb din Ucraina. În total, 10 nave cu marfă au plecat din cele trei porturi din Ucraina incluse în acordul semnat la Istanbul. Vasul de transport care a plecat cel mai recent din Ucraina, Polarnet, a ajuns luni în Turcia.

La sfârșitul lunii iulie, la Istanbul, Ucraina și Rusia au semnat un acord pentru deblocarea exporturilor de cereale din Ucraina prin Marea Neagră. Acordul a fost semnat de către miniștrii apărării din Ucraina și Rusia. Acest acord presupune deblocarea a trei porturi ucrainene, cel mai important fiind Odesa, și organizarea unor coridoare libere pentru transportul de cereale.

Citeste si:
Armata israeliană a lansat lovituri aeriene în Hezbollah, pe...
Armata israeliană a lansat...

Acord Putin-Erdogan pentru consolidarea cooperării economice și energetice ruso-turce

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său turc Recep Tayyip Erdogan au decis vineri să consolideze cooperarea energetică şi economică în urma întrevederii lor la Soci (Rusia), pe malul Mării Negre, a indicat Kremlinul într-un comunicat, citat de France Presse.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 August 2022 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.