Elena Udrea se află deja de două luni în Penitenciarul de Femei din Târgşor, judeţul Prahova. Aceasta nu este mulțumită de condițiile de acolo și a făcut o cerere pentru a obține mai multă libertate în spatele gratiilor.

Elena Udrea a cerut instanței mai multă libertate în penitenciarul în care își ispășește pedeapsa

Elena Udrea are de ispășit o pedeapsă de şase ani de închisoare în regim semideschis. Acest lucru a fost stabilit de comisia penitenciarului de la Târgşor. Se pare că Udrea nu este de acord cu decizia și cu condițiile de acolo şi încearcă să obţină mai multă libertate de mişcare în închisoare. În acest sens, Udrea a cerut instanţei de judecată să i se modifice modalitatea de executare a pedepsei în regim deschis.

Elena Udrea a depus la Judecătoria Ploieşti o plângere cu privire la stabilirea regimului de executare a pedepselor privative de libertate. Cererea fostului ministru a primit un prim termen de judecată la finalul lunii septembrie.

Persoanele care sunt condamnate și care execută o pedeapsă în regim semideschis sunt cazate în comun, se pot deplasa neînsoţite în zone prestabilite din interiorul penitenciarului, prestează muncă şi desfăşoară activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, moral-religioase, instruire şcolară şi formare profesională, sub supraveghere, în grupuri, în spaţii din interiorul penitenciarului care rămân deschise în timpul zilei, potrivit unor condiţii stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi, potrivit administraţiei penitenciarelor.

„În cazul regimului deschis, condamnaţii „pot presta munca şi pot desfăşura activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, moral-religioase, instruire şcolară şi formare profesională, în afara penitenciarului, fără supraveghere, în condiţiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi”, potrivit sursei citate.

Citeste si:
Elena Udrea ar putea ieși din închisoare în luna septembrie
Elena Udrea ar putea ieși din...

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fost reținută în Bulgaria, după ce a părăsit România exact în ziua în care Înalta Curte de Casație și justiție a anunțat decizia finală prin care a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute. După pronunțarea sentinței definitive, polițiștii s-au deplasat la vila din Corbeanca a Elenei Udrea pentru a o aresta, însă nu au găsit-o acasă. Astfel, Poliția Română a dat-o în urmărire internațională, pe numele acesteia fiind emis un mandat european de arestare.

Pe 7 aprilie, Udrea a fost prinsă de poliţia de frontieră din Bulgaria, în timp ce încerca să treacă vama în Grecia. Fostul ministru a stat în arest în Bulgaria din luna aprilie. Aceasta a solicitat de mai multe ori magistraților din Bulgaria să nu o extrădeze în România.

Citeste si:
Udrea, mesaj disperat din închisoare: „Cine nu a încălcat legea...
Elena Udrea, mesaj disperat...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 August 2022 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.