Printre acestea se numără şi un profesor, care are şi cel mai mare venit declarat în anul 2021, aproape 300.000 de lei (echivalentul a 5.000 de euro lunar).

Situaţia a fost dată publicităţii de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timişoara.


Pe locul doi, un profesor de Timiș care a căștigat 150.000 lei din meditații

Din punct de vedere al sumelor declarate, pe locul doi este un profesor din Timiş, care a declarat că a câştigat din meditaţii 152.016 de lei.

În judeţul Caraş-Severin, cel mai mare venit declarat este 85.121 de lei, iar în Hunedoara, cea mai mare sumă declarată ca venit din meditaţii este 20.280 lei.

Potrivit adevarul.ro, repezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timişoara nu au putut preciza materiile la care au fost predate meditaţiile pentru care s-au obţinut veniturile declarate şi nici dacă persoanele care au declarat veniturile au o singură sursă de venit.


Profesorii nu vor mai avea voie să facă meditații cu elevii lor

Ministrul Educației spune că va elabora un proiect prin care profesorilor le va fi interzis să ofere meditații propriilor elevi de la clasele unde predau. Vrea ca noile reguli să intre în vigoare din anul școlar viitor.


“Consider că este un lucru de mare bun simț. Meditațiile se practică în toate statele europene, nu putem interzice acest lucru. Vrem să avem relevanța notelor și respectarea condițiilor de etică. Relevanța notelor are de suferit când profesorul face meditații cu elevi de la propria clasă. Vrem ca personalului didactic să-i fie interzis să facă meditații cu elevii de la clasă. Ambele aspecte, etica și notele, sunt de bun simț“, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Digi24, în urmă cu trei luni.


Ministrul a explicat că obiectivul acestor noi reguli este transpunerea obiectivelor educaționale într-un pachet legislativ.


“Pachetul trebuie să poată fi aplicat cu septembrie 2023, la nivel de plan cadru, curriculum. Dar această interzicere despre care vorbesc ar putea intra în vigoare chiar și din anul școlar 2022 – 2023“, a mai spus el.