Aeroportul Băneasa se redeschide după 9 ani de pauză

Începând de luni, 1 august, Aeroportul Băneasa din Nordul Capitalei se redeschide. Directorul Companiei Aeroporturi București, George Dorobanțu, a anunțat despre această veste la Radio România Actualități. Aeroportul Băneasa reia cursele comerciale (de linie) după o pauză de 9 ani în care Aeroportul a fost închis pentru efectuarea acestor zboruri și a fost supus unor schimbări pentru modernizarea a clădirilor și a echipamentelor aeroportuare.

Până acum trei companii au declarat că sunt deja pregătite să înceapă cursele de linie și charter pe Aeroportul Băneasa, a menționat George Dorobanțu. Una dintre acestea este compania aeriană low cost Ryanair. De asemenea, interesată este și o companie înregistrată în Republica Moldova.


„Avem deja trei discuții avansate în stadiu de semnare contracte care să opereze de la Băneasa. Este vorba despre Ryanair care caută soluții pentru a-și crește baza de aeronave din România, vor opera două zboruri din sezonul de toamnă sau iarnă, Air Connect care și-a anunțat intenția să opereze și de pe Băneasa, momentan ei sunt autorizați pentru Otopeni dar vor opera și la Băneasa, pentru zboruri cu aeronave ATR de scurtă distanță. Mai este o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One pentru curse tip charter, Băneasa-Chișinău”, a declarat Dorobanțu.


În comparație cu Aeroportul Internațional Henri Coandă, unde pasagerii trebuie să vină cu trei ore înainte de îmbarcare, la Aeroport Băneasa timpul acesta va fi chiar mai puțin decât o oră.