Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor au început să colinde pe la diverse locații din București pentru a verifica dacă respectă normele legale. În urma verificărilor, ANPC a aplicat câteva amenzi usturătoare unor locații foarte cunoscute din București.

ANPC a început controlul în locațiile din București

Inspectorii ANPC au început să verifice mai mulți operatori economici din Capitală, iar în urma controalelor s-au depistat încălcări grave. În perioada 4-5 iulie 2022, patru dintre cele mai cunoscute hoteluri din București au fost verificate de echipele Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor din Municipiul București (CPCMB). Este vorba despre hotelurile Union, Continental București Nord, Ambasador și Novotel.

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, s-a arătat indignat de faptul că multe dintre locații nu țin cont de norme și continuă să deservească clienții având niște condiții proaste.

Pentru a avea stele, trebuie să le meriți și să știi să le păstrezi. Dacă nu poți întreține un hotel, nu îl mai ține deschis, doar pentru a încasa. Iar dacă vin bani, nu uita să investești în propria afacere. Mă întreb: și aici am supărat pentru că am venit în control? Și aici există teorii ale conspirației?”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Declarația acestuia vine după ce în luna mai, hotelul Intercontinental a fost amendat cu 100.000 de lei din cauza numeroaselor nereguli. ANPC a efectuat multiple verificări, însă managerii hotelului nu s-au ocupat de remedierea problemelor semnalate de inspectori.

Amenzi usturătoare pentru cele mai cunoscute hoteluri din Capitală

ANPC a aplicat amenzi contravenționale în valoare totală de 95.000 de lei celor patru hoteluri și plus măsuri complementare. Totodată, inspectorii au decis oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea problemelor pentru: 16 camere de la Hotel Continental București Nord fiind propusă și închiderea temporară pentru o perioadă de până la 6 luni), 35 camere de la Hotel Ambasador, 2 camere de la Hotel Novotel și pentru 3 agregate frigorifice de la Hotel Continental București Nord și Novotel.

Citeste si:
VIDEO Carne cu viermi vândută la un fast-food din Sectorul 2 al...
VIDEO Carne cu viermi vândută...

Printre neregulile identificate de inspectorii de la Protecția Consumatorului se numără:


  • utilizarea unor grătare și cuptoare neigienizate corespunzător

  • utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale, cu grad ridicat de uzură

  • utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător

  • grătare cu vopsea exfoliată, urme de rugină, chedere depreciate

  • ventilatoare care prezentau depuneri de praf și impurități.

De asemenea, ANPC a mai identificat și unele produse alimentare care nu aveau eticheta cu elemente de identificare și caracterizare, fără data limită de consum, nerespectarea condițiilor de temperatură pentru păstrarea unor preparate, depozitare în condiții necorespunzătoare a unor produse alimentare, folosirea unor materii prime cu etichete greu lizibile.

Citeste si:
Amenzi usturătoare pentru șoferii care nu au în portbagaj aceste...
Amenzi usturătoare pentru...

Aparent, și unele spații de cazare nu îndeplineau normele. Printre neregulile depistate se numără: folosirea unor camere neigienizate, cu conditii igienico-santiare precare,cu protecții de saltea rupte, cu fire de păr, saltele și pilote pătate, perdele arse, rugină în băi, mochetă pătată, peticită, atât în camera, cât și pe holuri, depuneri de praf sau lipsa plaselor împotriva insectelor, la ferestre.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Iulie 2022 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.