Social 6 Iulie 2022 10:15 de Clara Vacaru
Primăria Capitalei va marca, în următoarele luni, toate locurile de parcare din interiorul inelului median de circulație, adică centrul orașului, și nu se va mai putea parca gratuit în această zonă, a explicat viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu.

Într-un interviu acordat pentru HotNews.ro, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, spune că, începând cu luna august, șoferii nu vor mai putea să își lase mașinile parcate pe trotuar sau la marginea drumului în zona centrala a Bucureștiului.

Suprataxă sau amendă pentru cei care nu parchează în locuri nepermise

În paralel, serviciul va fi digitalizat, în această toamnă se vor pune parcometre și bariere automate, astfel că taxatorii vor dispărea, iar cei care parchează pe trotuar vor fi sancționați, a explicat Bujduveanu.

”Cei care nu plătesc parcarea vor fi sancționați cu o suprataxă și li se va bloca roata sau li se va pune un blocator de parbriz, inspectorii urmând să verifice cine și-a plătit parcarea și cine nu, din mașini electrice, cu ajutorul unei aplicații care citește numerele de pe plăcuțele de înmatriculare, așa cum se întâmplă în alte capitale europene, a mai explicat viceprimarul.

Avem circa 13.000 de locuri de parcare și ne propunem să ajungem la 30.000 în zona centrală. În prima etapă acționăm în interiorul inelului central, unde ne-am propus să avem o politică agresivă de taxare a parcării. Nu vom permite parcarea mașinii fără plata taxei de parcare. Nu vom permite parcarea pe trotuar. Vom avea în două etape. În primul rând vorbim despre aplicarea legii, nu ai voie să-ți lași mașina pe spațiul verde sau pe trotuare. Apoi taxarea și suprataxarea acelor oameni care lasă mașina pe un loc de parcare marcat și nu plătesc tariful aferent”, a spus el, potrivit sursei citate.

Cât despre riverani, aceștia vor avea la dispoziție locuri de parcare special amenajate.

”Avem soluții și pentru riverani. Căutăm terenuri goale, care nu sunt spații verzi și care se află în proprietatea municipalității, de exemplu în zona Corneliu Coposu, și le autorizăm pentru a fi locuri de parcare pentru cetățenii din zonă care nu pot parca pe bulevardul Corneliu Coposu.

Citeste si:
Evolution Innovation Center, By Brandaffair incepe “distractia” in...
Evolution Innovation Center,...

Dorim să micșorăm plata abonamentului pentru riverani ca acei cetățeni care au baterii de parcare lângă casă să își poată lua un abonament la un preț aproape asemănător cu cel de la nivelul sectoarelor”, a mai explicat Bujduveanu.

Bujduveanu: Cred că bucureștenii ar trebui să se aștepte la normalitate

În cele din urmă, toate locurile de parcare din centrul Capitalei vor fi cu taxă. Cine nu se conformează, va plăti amendă.

”Cred că bucureștenii ar trebui să se aștepte la normalitate. În momentul în care vom finaliza licitația pentru acele parcometre va fi mult mai simplu și mai accesibil să-ți plătești parcarea fiindcă nu va trebui să alerge după tine un domn cu borsetă, iar amenzile pe care le vor primi îi va convinge pe cei care nu doresc să plătească. Nu va mai veni cineva să-ți lase în parbriz amenda, vor fi acele mașini care sunt peste tot în lume, chiar și în anumite orașe din România, care circulă prin parcări, cu camere, verifică automat dacă ai plătit și dacă nu, îți trimit amenda direct acasă. Cei care nu plătesc taxa de parcare vor avea roțile blocate sau acea ”mămăligă” pe parbriz, care va fi dată jos după achitarea suprataxei”, a mai spus el.

Citeste si:
Bucureștiul dansează: Noaptea Dansului, cel mai mare eveniment de...
Bucureștiul dansează: Noaptea...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Iulie 2022 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.